Gerucht: Amazon Studios wil een Mass Effect tv-serie maken

mass-effect-tv-serie-amazon

Mass Effect op het grote scherm? Waarom niet! Deadline meldt dat Amazon Studios op het punt staat een deal te sluiten voor de ontwikkeling van een serie gebaseerd op de bestverkochte sci-fi videogamefranchise van Electronic Arts, Mass Effect.

Amazon Prime Video loopt momenteel op roze wolkjes met het succes van The Wheel of Time en heeft de serie van Lord of the Rings nog in zijn achterzak zitten. Toch vindt de studio dat ze nog meer hun sci-fi/fantasy-genre-fans kan soigneren. Amazon haalde met de sci-fi serie The Expanse ook al een behoorlijk succes.

Zowel Electronic Arts als BioWare, de ontwikkelaar, hebben nog niets over een eventuele serie gezegd.

Eerder in 2010 werd ook al gemeld dat Legendary Pictures een Mass Effect film zou maken met Warner Bros. De scenarist van die film verliet de studio in 2012 waardoor het project helemaal gestaakt werd.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.