Ontwikkeling Final Fantasy XVI loopt bijna zes maanden vertraging op

Final Fantasy XVI 16

Het zijn geen makkelijke tijden. Niet alleen voor ons, maar ook voor de game ontwikkelaars. Het is de laatste keer dit jaar dat ik nog eens op nagel ga kloppen, maar het is nog maar eens duidelijk dat de coronapandemie op alles en iedereen impact heeft.

Naoki Yoshida, producer van Final Fantasy XVI, heeft op Twitter een uitgebreide boodschap geplaatst waarin hij een stand van zaken geeft over de ontwikkeling van de game.

In alle openheid vertelt hij dat door het verplichte thuiswerken de ontwikkeling ongeveer een half jaar achter loopt op schema. Dit heeft vooral te maken met problemen met de communicatie tussen de verschillende teams die over de hele wereld verspreidt werken.

Aan die communicatieproblemen is nu hard gewerkt zodanig dat die nu achter de rug zijn. Helaas heeft dit dus wel voor een serieuze vertraging gezorgd. Maar Yoshida kijkt vooruit en zegt binnen afzienbare tijd aan verfijning van de graphics en combat te kunnen gaan werken.

Bovendien geeft de producer mee dat we in de lente van volgend jaar meer details rond Final Fantasy XVI mogen verwachten.

Tot dan moeten we het doen met de aankondigingstrailer van september 2020…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.