Deze games hadden moeten verschijnen in 2021…

Het aftellen naar 2022 is begonnen. En wanneer we het einde van het jaar bereiken, is het traditioneel ook tijd voor lijstjes. Maar in tegenstelling tot de klassieke eindejaarslijstjes, worden er in deze special geen prijzen uitgedeeld.

2021. Het jaar waarin we verlost zouden zijn van Covid-19. Het jaar waarin de PlayStation 5 en Xbox Series X|S écht gelanceerd zouden worden met een karrenvracht aan games. Helaas moeten we vandaag vaststellen dat we met z’n allen misschien iets te optimistisch geweest zijn. Covid-19 raast nog steeds als een bezeten t-Virus door onze steden, er is nog steeds een groot gebrek aan next-gen consoles en grafische kaarten en we kregen vaker dan ons lief was het nieuws te lezen dat de releasedatum van een bepaalde game uitgesteld werd.

Abandoned

Deze PlayStation 5-exclusive werd voor het eerst aan de wereld getoond in april van dit jaar. De game zou tijdens het vierde kwartaal van 2021 verschijnen. Echter hebben we sedert toen niets meer van de game vernomen buiten het feit dat de game verschoven wordt naar ergens in 2022. Wel ontstond er heel wat controverse rond de ontwikkelaar van de game, Blue Box Game Studios. Zij zouden opzettelijk geteased hebben naar Hideo Kojima en Silent Hill. Even werd gedacht dat deze studio niet bestond en het een geheim project was. Deze geruchten werden echter snel de kop ingedrukt. Blue Box Game Studios ontving hierna heel wat doodsbedreigingen van boze Silent Hill-fans. Mij lijkt dit allemaal één grote publiciteitsstunt te zijn. Het is te hopen voor de studio dat de game top gaat zijn. Op basis van de teaser trailer ben ik alvast heel benieuwd. Leuk detail: Blue Box Game Studios is een Nederlandse studio.


Crimson Desert

We keren nog eens even terug naar de Game Awards. Niet die van dit jaar maar die van 2020. Crimson Desert wordt aangekondigd met een indrukwekkende trailer. De game zou in het laatste kwartaal van 2021 verschijnen. Eind juli van dit jaar kondigt ontwikkelaar Pearl Abyss aan dat de game voor onbepaalde tijd wordt uitgesteld om zo nieuwe ideeën in het spel te kunnen implementeren. Het zal dus nog even wachten zijn vooraleer deze game zal verschijnen. Crimson Desert zal verschijnen voor PC. Het is voorlopig nog onbekend of het spel ook op console zal verschijnen.


Dying Light 2

Dying Light 2 werd voor het eerst aan de wereld getoond tijdens de E3-beurs van 2018 met een geplande release voor de zomer van 2020. De game werd een eerste maal voor onbepaalde tijd uitgesteld in januari 2020. In mei van dit jaar kregen we terug een teken van leven vanwege de ontwikkelaar met een officiële gameplay trailer en een release op 7 december 2021. In september werd de game uitgesteld naar 4 februari 2022. Er is volgens de ontwikkelaar 0% kans dat de release van de game nog eens uitgesteld wordt. Dying Light 2 zal verschijnen voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC.


Elden Ring

Deze game werd voor het eerst aan de wereld getoond tijdens de E3-beurs in 2019. Daarna bleef het 2 jaar akelig stil rond de game. In juni dit jaar kregen we eindelijk meer van de game te zien en als belangrijkste: een release datum. Ik noteerde alvast 21 januari 2022 in mijn agenda. Midden oktober werd aangekondigd dat de release van game met een maand opgeschoven wordt naar 25 februari 2022. Elden Ring zal verschijnen voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC.


Evil Dead: The Game

Deze multiplayer game die gebaseerd is op de Evil Dead franchise stond gepland voor een release eind 2021. Begin augustus van dit jaar deelde ontwikkelaar Saber Interactive mee dat een release dit jaar niet haalbaar ging zijn. De game staat nu gepland voor een release in februari 2022. Als reden gaf de ontwikkelaar aan meer tijd nodig te hebben. Als tegenprestatie voor het uitstel wordt er wel een singleplayer modus aan de game toegevoegd. Evil Dead: The game zal verschijnen op alle platformen.


Ghostwire: Tokyo

Deze game van Tango Gameworks (The Evil Within en The Evil Within 2) stond gepland voor een release in 2021. Midden juli van dit jaar deelde de ontwikkelaar mee dat de release uitgesteld wordt naar begin 2022. Een exacte datum is nog niet gekend. Ik verwacht dat deze game ten vroegste tijdens de tweede helft van 2022 uitgebracht zal worden. Begin september kregen we wel een indrukwekkende trailer van de game te zien waardoor de verwachtingen erg hoog zijn voor deze PlayStation 5-exclusive.


God of War: Ragnarök

God of War uit 2018 moet zowat één van de beste spellen geweest zijn die ik op PlayStation 4 gespeeld heb. Het is dan ook enorm uitkijken naar de opvolger. Deze stond gepland voor een release in 2021 maar werd door ontwikkelaar Santa Monica Studio begin juni van dit jaar uitgesteld naar 2022. Eind september van dit jaar kwamen we ook te weten waarom. Stemacteur Christopher Judge (Kratos) zou omwille van meedere operaties lange tijd out geweest zijn waardoor de ontwikkeling van het spel enige tijd heeft stilgelegen. God of War: Ragnarök zal ergens in 2022 verschijnen voor PlayStation 4 en PlayStation 5.


Gotham Knights

Deze co-op Batman game stond gepland voor een release in 2021. In maart dit jaar deelde ontwikkelaar Warner Bros. Games Montréal mee dat de release wordt verschoven naar 2022.  Een precieze datum is nog niet gekend. Gotham Knights zal verschijnen voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC.


Gran Turismo 7

Gran Turismo 7 stond oorspronkelijk gepland voor een release tijdens de eerste helft van 2021 maar in februari van dit jaar werd beslist om het spel uit te stellen naar 2022 wegens de wereldwijde pandemie. Gran Turismo 7 zal op 4 maart 2022 verschijnen voor PlayStation 4 en PlayStation 5.


Hogwarts Legacy

Sony bracht met de aankondiging van Hogwarts Legacy tijdens zijn State of Play in september 2020 heel goed nieuws voor alle Harry Potter fans. Het spel zou in 2021 al verschijnen. Dat enthousiasme werd in januari van dit jaar door ontwikkelaar Avalanche Software al snel de kop ingedrukt. De release werd uitgesteld naar 2022. Een precieze datum is nog niet gekend. Hogwarts Legacy zal verschijnen voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC.


Horizon Forbidden West

Een game waar heel wat mensen vol ongeduld op zitten te wachten is Horizon Forbidden West. De game stond gepland voor een release eind 2021. Wat iedereen vermoedde, werd eind augustus bevestigd. De release werd opgeschoven naar 2022. Gelukkig moeten we niet al te lang meer wachten want de game zal op 18 februari 2022 verschijnen voor PlayStation 4 en PlayStation 5.


LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Deze game werd voor het eerst getoond tijdens de E3-beurs van 2019. Een jaar later, tijdens Gamescom 2020, werd een release voor de lente van 2021 aangekondigd samen met het nieuws dat de game ook voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S zou verschijnen. In april van dit jaar werd de game voor onbepaalde tijd uitgesteld. In de mededeling van ontwikkelaar TT Games stond te lezen dat ze zo snel mogelijk een nieuwe releasedatum zouden geven. Dit is tot op heden niet gebeurd. Lego Star Wars: The Skywalker Saga zal op alle platformen verschijnen.


Prince of Persia: The Sands of Time

Deze remake van het klassieke spel uit 2003 kon bij de aankondiging in september 2020 op heel wat enthousiasme rekenen. Ook kwam er, terecht, heel wat kritiek op de graphics die we te zien kregen. Daarom besloot Ubisoft in december van 2020 om de geplande release in januari 2021 te verschuiven naar 18 maart 2021. In februari van dit jaar werd het spel voor onbepaalde tijd uitgesteld. In juni van dit jaar werd meegedeeld dat het spel niet gepresenteerd zou worden tijdens Ubisoft Forward maar dat het spel wel nog steeds in ontwikkeling is. Een release in 2022 staat nu gepland al is een precieze datum nog niet gekend. Prince of Persia: The Sands of Time zal verschijnen voor PlayStation 4, Xbox One en PC.


Rainbow Six Extraction

Rainbow Six Extraction zou eerst uitgebracht worden als Rainbox Six Quarantine. Geen goed idee dachten ze bij Ubisoft. Quarantine werd vervangen door Extraction. Dit werd in juni van dit jaar bekendgemaakt door Ubisoft tijdens de E3-beurs. Een release stond gepland voor september 2021. Een maand na de E3-beurs stelde Ubisoft de release uit naar januari 2022. Intussen is een exacte datum bekend. Rainbox Six Extraction zal op 20 januari 2022 verschijnen voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC.


Scorn

Deze sfeervolle FPS horror game stond heel hoog aangeschreven op mijn lijstje voor dit jaar. De game stond gepland voor een release eind 2021 maar werd onlangs met een jaar uitgesteld naar oktober 2022. De game zal verschijnen voor Xbox Series X|S en PC.


Shadow Warrior 3

Misschien wil ik toch wel een prijs uitreiken in deze special namelijk deze voor de meest originele manier om een game uit te stellen. Ontwikkelaar Flying Wild Hog deed dit door een ‘Official 2022 Delay Announcement Trailer’ op ons af te vuren. De game had dit jaar nog moeten verschijnen maar werd eind oktober uitgesteld naar 2022. Een precieze datum is nog niet gekend. Shadow Warrior 3 zal verschijnen voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC.


SIFU

Deze heel cool uitziende kung fu game stond gepland voor een release eind 2021. Tijdens Sony’s State of Play van juli dit jaar kregen we een gameplay teaser te zien en kwamen we te weten dat het spel zou verschijnen op 22 februari 2022. In november werd de release datum opnieuw aangepast. Voor de verandering werd de release niet naar achteren, maar naar voren geschoven. SIFU zal nu op 8 februari 2022 verschijnen voor PlayStation 4, PlayStation 5 en PC.


Six Days in Fallujah

Het spel werd voor het eerst aangekondigd in 2009 en zou indertijd uitgegeven worden door Konami. Door heel wat controverse werd de ontwikkeling van de game stilgelegd. Vervolgens werd de ontwikkeling overgenomen door Highwire Games. Een release stond gepland voor december 2021 maar werd in november dit jaar uitgesteld tot het vierde kwartaal van 2022. Het spel is gebaseerd op de ‘Second Battle of Fallujah’, een gitzwarte dag voor Irak. Op deze dag werden ongeveer 800 Iraakse burgers omgebracht door Amerikaanse en Britse troepen. Six Days in Fallujah zal verschijnen voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC.


Skull & Bones

Skull & Bones werd voor het eerst getoond tijdens de E3-beurs van 2017 met een geplande release eind 2018. Het spel werd in 2018 uitgesteld naar 2019, in 2019 naar 2020, in 2020 naar 2021 en dit jaar kwamen we via het financiële rapport van Ubisoft te weten dat de launch van deze game niet voor april 2022 zal gebeuren. Skull & Bones zal verschijnen op PlayStation 4, Xbox One en PC. 


Stray

Stray werd voor het eerst getoond tijdens Sony’s State of Play van juni 2020. Het spel zou in 2021 moeten verschijnen maar werd eind juli van dit jaar uitgesteld naar begin 2022. Een precieze datum is nog niet gekend. Opvallend: het spel zou eerst enkel verschijnen voor PlayStation 5 en PC maar zal nu ook voor PlayStation 4 op de markt gebracht worden. Vreemde zet als je het mij vraagt want dit haalt de kwaliteit van een game enkel maar naar beneden aangezien de ontwikkelaar heel wat tijd moet steken om het spel ook speelbaar te maken op een PlayStation 4-console. Ben jij een hondenmens? Dan is dit spel zeker niets voor jou.


The Lord of the Rings: Gollum

Deze game werd reeds aangekondigd in maart 2019 met een geplande release in 2021. In januari van dit jaar liet de nieuwe uitgever van het spel, Nacon, weten dat ze een samenwerking zijn aangegaan met ontwikkelaar Daedalic en dat het spel zal uitkomen in 2022. Een precieze datum is nog niet gekend. Onlangs kregen we op The Game Awards een cinematic trailer voorgeschoteld. The Lord of the Rings: Gollum zal verschijnen op alle platformen.


Total War: Warhammer 3

De release van deze game stond gepland voor eind 2021. In september bracht de ontwikkelaar ons het nieuws dat de game uitgesteld werd naar begin 2022. Intussen hebben we ook een exacte datum gekregen: 17 februari 2022. Total War: Warhammer 3 zal exclusief verschijnen voor PC.


Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2

In februari van dit jaar kondigde uitgever Paradox Interactive aan dat de game werd uitgesteld naar 2022. In diezelfde mededeling liet de uitgever weten dat ontwikkelaar Hardsuit Labs van het project werd gehaald. Het straffe is dat we tot op de dag van vandaag nog steeds niet weten wie de rol van ontwikkelaar heeft overgenomen. In november liet Paradox Interactive weten dat de game ten vroegste in 2023 zal verschijnen. Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 zal verschijnen op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC.


Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.