EA annuleerde een Harry Potter-MMO omdat het niet geloofde in de IP

Net zoals Xbox en Halo hun 20ste verjaardag vieren, viert ook de Harry Potter-saga zijn 20ste verjaardag. Het is namelijk van in november 2001 dat Harry Potter en de Steen der Wijzen de wereld op zijn kop zette. Een MMO in het Harry Potter-universum was dus best mogelijk geweest, maar dat kwam er net niet van…

Blijkt namelijk dat Electronic Arts ooit plannen had om met een Harry Potter-MMO op de proppen te komen. Maar omdat de studio, en dan vooral de hoge bonzen, niet geloofde in de levensduur van de IP werden die plannen van tafel geveegd.

Dat blijkt uit een interview dat Twitch streamer The Real Brandolorian deed met Kim Salzer, die van 2000-2003 EA’s directeur product marketing was.

Die MMO moest een combinatie van een offline/online-ervaring worden waarbij we de kinderen daadwerkelijk dingen zouden mailen, zoals prijzen en lintjes en dat soort dingen.” zei Salzer.

Ook liet ze weten waarom het plan er uiteindelijk niet doorkwam: “We deden veel research en hadden veel vertrouwen in het succes van dit project. Maar het is gesneuveld, bij gebrek aan een betere term, omdat EA op dat moment veranderingen doormaakte en ze gewoon niet genoeg wisten of geloofden dat dat IP een langere houdbaarheidsdatum zou hebben dan een jaar of twee.

Het zal dus wachten worden op Harry Potter Hogwarts Legacy dat er ooit zou moeten komen, in 2022…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)