Housemarque denkt na over meer save opties voor Returnal

Returnal

Returnal, voor mij persoonlijk de game van 2021. Wat heb ik van deze PlayStation 5 exclusieve game genoten, zelfs met de ontbrekende mogelijkheid om je game op een normale manier te saven. Voor andere gamers was dit echter een gigantisch probleem, maar er zou licht aan het einde van de tunnel zijn, zodat spelers meerdere keren hun progressie kunnen opslaan.

Dat ontwikkelaar Housemarque naar de feedback van hun spelers luistert is in het verleden al duidelijk gebleken. Eind oktober brachten ze de Suspend Cycle tot leven in Returnal, waar je de mogelijkheid kreeg om je cyclus te pauzeren, zodat je op een later tijdstip de game verder kon spelen.

Door deze update kon je maar één keer saven en dat vonden vele spelers nog steeds onvoldoende. Via een ‘achterpoortje’ was er een mogelijkheid om meerdere keren je voortgang op te slaan. Gamers die deze ‘cheat’ hanteerde merkte plots dat ze Returnal vele leuker vonden dan in zijn oorspronkelijke vorm.

Deze feedback werd opgemerkt door Housemarque en nu zijn ze in volle overweging om toch meerdere save opties toe te passen. De ontwikkelaar zal eerst goed nadenken over eventuele aanpassingen, want ze willen Returnal in zijn meest originele vorm behouden.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.