fbpx

Returnal 2.0 update brengt Suspend Cycle en Photo Mode

Vanaf vandaag kunnen Returnal-spelers hun cyclus pauzeren en genieten van de schoonheid van Atropos in Photo Mode. Dit dankzij de 2.0 update die werd uitgerold.

Deze update werd bekendgemaakt via een blogpost van Housemarque, de ontwikkelaar van Returnal, en zal voor vele spelers als muziek in de oren klinken aangezien de vraag naar een pauzeerfunctie groot was.

Suspend Cycle:

Eén van de belangrijkste kenmerken van deze update is de Suspend Cycle functionaliteit, waarmee je je cyclus kunt pauzeren om later verder te gaan zodat je het spel kunt afsluiten zonder je voortgang in die sessie te verliezen. De structuur van het spel blijft ongewijzigd wat betekent dat deze functionaliteit geen traditionele mid-game ‘Save Game’ optie is. Door de cyclus op te schorten, creëert Returnal simpelweg een opschortingspunt voor eenmalig gebruik. Zodra je het spel hervat, wordt het opschortingspunt verwijderd en kan het niet opnieuw gebruikt worden. Wel zijn er aantal beperkingen. Zo kunnen spelers bijvoorbeeld geen pauze inlassen tijdens eindbaasgevechten, filmbeelden, first-person scenes of tijdens intense gevechtsscenario’s. ‘Met deze aanpak kunnen we de roguelike spirit aan je run intact houden, terwijl we toch wat quality-of-life gemak kunnen bieden aan spelers die Returnal in kortere periodes willen ervaren” aldus Harry Krueger, Game Director van Returnal.

Photo Mode:

Naast de Suspend Cycle heeft Housemarque ook gewerkt aan een andere functie waar de community om gevraagd heeft: de fotomodus. Selene’s reis door Atropos is gevuld met vele gedenkwaardige momenten die het waard zijn om vast te leggen. Met de fotomodus kun je deze momenten in al hun glorie vereeuwigen.

Op elk moment tijdens het spel (met uitzondering van enkele omstandigheden zoals first-person scènes) kun je het spel gewoon pauzeren en naar de Photo Mode gaan, waardoor je de controle over de camera krijgt. Je kunt dan de analoge sticks en de adaptieve triggers gebruiken om de camera te bewegen en de perfecte hoek voor je foto te kiezen.

Zodra je je compositie hebt geperfectioneerd, kun je enkele optionele instellingen verkennen (zoals brandpuntsafstand, diafragma, verzadiging of contrast). Je kan ook verschillende lichtbronnen instellen om de scène te belichten en kiezen uit een groot aantal verschillende filters, effecten, kaders, kleuropties en nog veel meer om je foto’s een unieke flair te geven. Als je tevreden bent met het resultaat, druk je gewoon op de Share button op je draadloze DualSense controller om de foto te maken. Met de sociale functies die rechtstreeks in de PS5-console zijn ingebouwd, kun je je meest geliefde momenten ook via sociale media delen.

Benieuwd wat wij van deze game vinden? Lees hier onze review terug.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon op deze aardbol zijn die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.

%d