fbpx

Housemarque erkent vraag van gamers om mid-run saves in Returnal

Returnal is een goede game, maar een game die niet voor iedereen is weggelegd. Heel wat gamers die de game opgepikt hebben, maar niet vertrouwd zijn met het genre zullen al meermaals gevloekt hebben. Het vervelendste is het ontbreken van save-mogelijkheden.

Niets zo vervelend als sterven wanneer je bijna bij een baas bent, of een baasgevecht aangaat en je sterft. Of wat als je net goed bezig bent en moeder ineens roept dat het eten klaar is, of dat je met je vriendin moet gaan boodschappen doen, dringend weg moet of gewoon wil gaan slapen.

Het enige wat je kan doen is je PS5 in rustmodus zetten en later verdergaan. In alle andere gevallen betekent het gewoon opnieuw beginnen. Iets wat heel wat gamers, waaronder ook ondergetekende, reeds meermaals gedaan hebben.

Net wanneer ik bij de eerste baas ben, gaat het level in lockdown, ik hou nog half mijn health over als ik het al overleef, en sta dus allesbehalve goed voorbereid oog in oog met de eerste baas. Ik word er gek van… doodgaan betekent immers de hele run opnieuw doen.

Ik weet het, het is eigen aan het roguelike genre, maar het is verdomd vervelend… Maar het is niet onmogelijk, denk bijvoorbeeld aan Enter the Gungeon waar ook oplossingen gevonden werden in het verleden.

Housemarque is zich bewust van de feedback en het team heeft, ook al hebben ze hierover niets concreets aan te kondigen, heeft erkend in een Reddit-post over het onderwerp, dat het luistert naar de community.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: