EA liet Star Wars: Battlefront 3 vallen omdat deze te duur was

Als absolute Star Wars-fan is het telkens weer genieten wanneer er een nieuwe Star Wars-game verschijnt. Iets wat zeker ook het geval was met de launch van Star Wars Battlefront 2 in 2017. Maar hoe ziet het nu met Star Wars Battlefront 3?

Slecht en misschien zelfs hopeloos zo blijkt. Momenteel heeft EA geen plannen om met een derde telg in de reeks te komen. Dit omdat het bedrijf van mening is dat het project (en vooral de licentie) te duur zouden zijn geweest om door te zetten.

DICE, die we kennen van de Battlefield-serie, had wel enkele ideeën voor een derde game in de serie, en had deze aan EA voorgelegd. Maar bij Electronic Arts waren ze niet echt enthousiast omdat de kosten van de licentie een te groot negatief effect zouden hebben gehad op de mogelijke winst.

Het werd afgewezen omdat er 20% meer verkoop nodig is om hetzelfde geld te verdienen,” verklaarde een anonieme ontwikkelaar in gesprek met industrie-insider (wie anders dan) Tom Henderson.

Daarnaast bevestigde Henderson dat er twee nieuwe Star Wars games in ontwikkling zijn bij, namelijk een vervolg op Star Wars Jedi: Fallen Order en de voorlopig titelloze game van EA Motive Studios.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)