Sony komt met patent voor eigen PS5-faceplates

PS5 faceplate

Een van de coole eigenschappen van de Xbox 360 was dat je de voorste faceplates kon vervangen. Een handigheidje waar uitgevers graag op inspeelden door met faceplates uit te pakken gebaseerd op hun populaire licenties. Iets wat ook in het geval van de PS5 trouwens een super coole feature zou zijn.

Maar omdat Sony zelf niet met deze feature op de proppen kwam, besloten bedrijven zoals Dbrand het dan maar zelf te doen. Daar konden ze bij PlayStation echter niet mee lachen, en het bedrijf moest zijn activiteiten hieromtrent stopzetten.

Nu ziet het er echter naar uit dat Sony zelf met faceplates op de proppen gaat komen, en deze ongetwijfeld gaat verkopen aan uitgevers/ontwikkelaars om opnieuw hun games in de kijker te zetten.

Sony postte namelijk een patent waarin een ontwerp van een faceplate voor de PS5, of zoals ze in het Engels zeggen een ‘ornamental design for a cover for an electronic device’, pronkt.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)