Maak kennis met de vijf speelbare facties van ELEX II

ELEX II

Vorige week konden we ons vergapen aan de prachtige collectors editions die uitgebracht gaan worden van het veelbelovende ELEX II. Vandaag laat ontwikkelaar Piranha Bytes ons kennis maken met de vijf facties die de wereld van Magalan bevolken.

In de eerste plaats zijn er de Berserkers. Dit zijn getrainde magiërs die de krachten van Elex gebruiken om krachtige spreuken uit te spreken. De Outlaws zijn, zoals de naam al doet vermoeden, een bevolkingsgroep die zich het liefst buiten de regels houdt en verspreidt over de wereld leeft. Sommigen zijn het goede pad op gegaan, maar de meesten leven nog steeds in de criminaliteit.

De Albs is een groep dat serieuze nederlagen heeft geleden in de eerste game. Ze hebben hun ruggen gerecht en zijn nog steeds een erg krachtige ras om mee ten strijde te trekken. De Clerics hebben een gigantische passie voor het doe-het-zelven en techniek. Ze zijn ontzettend sterk in het ontwikkelen en bouwen van oorlogstuig.

Tot slot zijn er de Morkons, de nieuwe factie in ELEX II. Wanneer de meteoriet insloeg op Magalan vluchtte de overlevenden naar ondergrondse tunnels waar ze een nieuw leven opbouwden. Nu is de tijd gekomen om terug boven de grond te kruipen en hun religie te verspreiden over Magalan. Al wie hen hier in tegenwerkt, zal uitgeroeid worden…

De science-fantasy RPG, ELEX II, is vanaf 1 maart 2022 beschikbaar voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC. 

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.