Age of Empires IV roadmap toont plannen om mods te ondersteunen

Age of Empires 4

Voor Lazlo voelde Age of Empires IV als thuiskomen en dat geldt voor heel wat gamers. Want de nieuwste RTS kan om heel wat bijval rekenen.

Toch is de game verre van perfect. En dat zag Lazlo ook in zijn review. Microsoft is zich hier duidelijk van bewust, want heeft een roadmap vrijgegeven waarin te zien is wat er allemaal in de planning staat.

Deze winter krijgen we nog een fixe update voorgeschoteld waarin onder andere meer dan 100 balance updates worden verwerkt. Verder worden er wijzigingen aangebracht aan de mini-map en worden er ook een pak bugs geplet. Tot slot wordt in deze update in-game spelersscores geïntroduceerd.

In de lente van volgend jaar staat een volgende grote update in de planning. Daar worden in de eerste plaats Ranked Seasons geïntroduceerd. Hierin kan je door het spelen van ranked-wedstrijden exclusieve beloningen verdienen. Verder zal ook de mogelijkheid gegeven worden om User Generated Content of mods toe te voegen aan de game. Hoe dit zal werken en wat je allemaal zal kunnen aanpassen, is nog niet bekend.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.