PS5-versie van Elden Ring komt met een niet al te best technisch rapport naar huis

Elden Ring

Enkele leden van onze crew hebben net genoten van de Network Test van Elden Ring dat afgelopen weekend plaatsvond. Na zo een test worden vrij snel vergelijkingen gemaakt op welke console deze game voorlopig het beste speelt. Helaas komt PlayStation 5 naar huis met een onvoldoende.

Bijna elke Soulsborne gamer zal dit weekend de Network Test van Elden Ring aan de tand hebben gevoeld, of is het eerder dat elke liefhebber van dit genre zijn eigen tanden heeft stukgebeten aan de nieuwste game van FromSoftware.

Kunnen we na deze Network Test al concluderen op welke console de game tot hiertoe het beste of slechtste speelt? Als we de technische prestaties er even bij halen dan stellen we vast dat de PlayStation 5-versie het meest teleurstelt.

In Quality Mode speelt Elden Ring de PS5-versie niet stabiel genoeg. De game blijft hangen tussen 40 en 45fps, die de game in een native 4K laat afspelen. De Performance Mode, die de resolutie naar 1620p haalt, komt dicht in de buurt van 60fps, maar dit hangt helaas ook samen met heel wat framedrops.

De PlayStation 4-versie van Elden Ring speelt zelfs beter op de PlayStation 5, als de editie die er effectief voor is gemaakt. Op de PS4 krijgen we slechts 1800fps, maar toch draait de game een stuk stabieler aan 60fps, wat we van de PS5-versie niet kunnen zeggen.

We willen jullie natuurlijk wel even duidelijk maken dat het over een vroege versie van de game gaat. We gaan ervan uit dat FromSoftware nog het een en ander kan rechtzetten, vooraleer Elden Ring effectief in de winkelrekken belandt.

Crewleden Luca en Yakkoi hebben alvast hun bescheiden mening gegeven over de Network Test van Elden Ring, en we kunnen ervan uitgaan dat deze twee Soulsborne gamers in hart en nieren uitkijken naar de release van Elden Ring op 25 februari 2022.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.