Voormalige topmannen van EA en DICE aan de leiding bij nieuwe Remedy-studio

Alan Wake

De Finse ontwikkelstudio Remedy kennen jullie waarschijnlijk wel van geweldig goede games zoals Control, Alan Wake en Max Payne. Het gaat daar zo goed in Finland, dat het bedrijf beslist heeft om uit te breiden naar een ander Scandinavisch land: Zweden.

Om deze studio te leiden hebben de eigenaars van Remedy enkele toppers in huis gehaald. James Salt wordt Game Director bij de studio die eind volgend jaar 25 werknemers moet hebben. Hij was meer dan 14 jaar aan de slag bij DICE en was daar producer en regisseur van Star Wars Battlefront en verschillende Battlefield-games.

Daarnaast maakte Johannes Mang de overstap van EA naar Remedy. Hij is al sinds vorig jaar aan de slag bij de Finse studio, maar wordt de grote baas van de nieuwe studio. Mang werkte bij EA onder andere aan de mobiele game Real Racing en enkele Need For Speed-games.

Het is nog niet bekend aan welke games de nieuwe studio in Zweden zal gaan werken. Ik vermoed dat het om kleinere titels zal gaan, gezien de kleinschaligheid van de nieuwe studio. Bij Remedy werken in totaal 300 werknemers.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.