Call of Duty: Vanguard heeft slechtste lanceringsweek in 14 jaar

Call of Duty Vanguard Pacific

Wanneer een prestigieuze titel als Call of Duty: Vanguard verschijnt, dan verwacht je zoals elk jaar dat fans zich massaal op de nieuwste Call of Duty storten. Vreemd genoeg is dat voor nieuwkomer Vanguard niet het geval…

Gamesindustry zette de cijfers even op een rijtje en kwam tot een onthutsende conclusie: Vanguard heeft van alle Call of Duty-games de slechtste launch week van de voorbije 14 jaar.

Daar zouden verschillende redenen kunnen voor zijn. De mensen zijn Call of Duty misschien beu, wachten af op de release Battlefield 2042, er zijn de berichten over de tegenvallende zombies-modus en dan is er natuurlijk nog de razend populaire Warzone-modus waarvoor je Call of Duty op zich niet nodig hebt om het te kunnen spelen. En tot slot moeten pc- en Xbox-gamers weer toekijken hoe PlayStation gamers op exclusieve in-game voordelen kunnen rekenen voor het zoveelste jaar op rij.

Als we Vanguard vergelijken met Black Ops Cold War, dan zien we dat de verkoop van de Vanguard met 40% is gedaald ten opzichte van het succes Cold War uit 2020. Uitgesplitst in fysieke verkoop daalde de verkoop met 26%, terwijl de digitale verkoop daalde met 44%.

Gamesindustry.biz herinnert er handig aan dat de overgang van last-gen naar new-gen hardware er mogelijk voor heeft gezorgd dat spelers hebben gewacht met het kopen van Vanguard totdat de game is afgeprijsd. Laat ons niet vergeten dat heel wat mensen nog geen Series X/S of PS5 hebben, en dat de game op die platformen ook duurden is dan op de standaard consoles.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)