Spirituele opvolger Sensible Soccer verschijnt midden 2022

Sociable Soccer

Wie genoeg ervaring op de teller heeft staan, kent ongetwijfeld Sensible Soccer nog. Dezelfde ontwikkelaar van toen werkt nu aan een spirituele opvolger die het tweede kwartaal van volgend jaar moet verschijnen op consoles en PC.

Sensible Soccer zag in 1992 het levenslicht op onder andere de Amiga, SNES, GameBoy, Mega Drive en de Game Gear. Daarna verschenen er nog versies voor Windows DOS en in 1998 verscheen een opgepoetste versie van het origineel op de PlayStation.

De ontwikkelaar van het origineel, Jon Hare, werkt nu onder de vlag van ontwikkelaar Tower Studios aan de spirituele opvolger Sociable Soccer. Er is reeds een versie van de game beschikbaar op Apple Arcade, maar een ‘grote’ versie komt dus midden volgend jaar ook naar consoles en PC.

De game wordt allesbehalve realistisch. Sociable Soccer draait vooral om snelle gameplay en vingervlugge reflexen. De nieuwe versie krijgt ten opzicht van de Apple Arcade-versie betere AI, vloeiendere animaties en geüpdatete spelers en teams.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

2 gedachten over “Spirituele opvolger Sensible Soccer verschijnt midden 2022

  1. Ga deze toch in het oog houden al is vanwege nostalgische redenen. MicroProse Soccer + International Soccer op C64, SS op Amiga, Kick Off alle versies,..

Reacties zijn gesloten.