Mario Kart 8 Deluxe is meest succesvolle deel van de franchise

Mario Kart 8 Deluxe

Voor mezelf is Mario Kart één van de leukste games die ik ooit heb gespeeld in mijn ondertussen 33 jarige carrière als gamer. Met het gezin of met vrienden het maakt eigenlijk niks uit. Het was steeds dolle pret. Er zijn natuurlijk heel wat titels verschenen van deze racegame, maar welke zou nu het meest succesvolle deel in de reeks zijn?

Nintendo helpt ons een handje bij deze vraag, want ze hebben de laatste financiële cijfers erbij gehaald en kwamen uit tot volgend resultaat. Mario Kart 8 Deluxe is maar liefst 38, 78 miljoen keer over de finishlijn van de (digitale) toonbanken geracet.

Dit is een overweldigend cijfer en zeker voor een game dat eigenlijk een remaster is van het origineel uit 2014, toen gewoon Mario Kart 8 op de Nintendo Wii U. Mario Kart 8 Deluxe verscheen in 2017 op de Nintendo Switch en heeft dus in vier jaar tijd enorm goede verkoopcijfers behaald.

Hieronder kan je de top 5 bekijken van de bes verkochte Mario Kart games.

MARIO KART’S BEST-SELLING GAMES

  • Mario Kart 8 Deluxe – 38.74m
  • Mario Kart Wii – 37.38m
  • Mario Kart DS – 23.60m
  • Mario Kart 7 (3DS) – 18.95m
  • Mario Kart 64 – 9.8m*

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.