Grootste omzet van Nintendo-games komt uit verkoop fysieke versies

Nintendo Switch OLED

De shift naar digitale aankopen is al jaren bezig. Heel wat gamers hebben zich er bij neergelegd dat er op een zeker moment geen fysieke versies meer beschikbaar zullen zijn. Terwijl langs de andere kant een trouwe schare fans blijft weigeren om games digitaal aan te schaffen.

Als je in het laatste kamp zit, kan je maar beter Nintendo-games beginnen verzamelen. Want uit recente cijfers van de Japanse gigant blijkt dat het overgrote deel van de gamesomzet gehaald wordt uit fysieke versies: 57% om precies te zijn. Hierdoor zal Nintendo volgens mij niet meteen overschakelen naar puur digitale verkopen.

Verder lezen we in het rapport ook dat er sinds de lancering meer dan 92 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch over de toonbank gingen. Een waanzinnig hoog cijfer, ook al stokte de leveringen het afgelopen kwartaal door chiptekorten.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.