Chinese Fortnite-servers gaan voorgoed offline

Epic Games, de ontwikkelaar van het immens populaire videospel Fortnite, heeft aangekondigd dat het op 15 november zal stoppen met het ondersteunen van de Chinese servers van het spel.

Alsof het nog niet erg genoeg is om als jonge gamer in China te wonen, krijgen deze mensen nog een zware klap in het gezicht te verwerken. Epic Games trekt namelijk in China de stekker uit het fenomeen Fortnite, dat miljoenen online fans over de hele wereld heeft.

Sinds 1 november is het ook al niet meer mogelijk om nieuwe spelers uit China te registreren voor het spel en wie op dit moment inlogt met een bestaande account, krijgt de mededeling dat de servers vanaf 15 november volledig stilgelegd worden.

Epic Games heeft voorlopig nog geen officiële reden gegeven waarom het deze beslissing neemt. Waarschijnlijk heeft het te maken met het feit dat de wet in China steeds strenger wordt om gaming te beperken voor kinderen onder de 18 jaar.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.