In China mag je nog maar drie (3!) uur per week gamen

Hoeveel uur per week zit jij achter je computer, console of handheld te gamen? Meer dan waarschijnlijk toch meer dan drie uur per week neem ik aan? Dan heb jij alvast veel geluk dat je niet in China woont…

De Chinese overheid heeft namelijk speciale regels opgelegd aan de gamende minderjarige Chinezen. Zo mogen onze gamende Chinese vrienden vanaf 1 september enkel nog gamen op vrijdag, zaterdag en zondag. Ow ja, en ook op feestdagen, en dit alles tussen 20u00 en 21u00.

Nee, dit is geen typfout, 1 uur per dag, goed dus voor 3 uur per week. Stel je voor…

En hoe zit het dan met online gamen? Ook hier is de Chinese regering niet van gisteren… De aanbieders van online games mogen hun diensten enkel aanbieden binnen de vooraf bepaalde uren. En bovendien moeten ze ook nog eens de leeftijd controleren van de spelers.

Het waarom van deze drastische beslissing? De Chinese overheid wil de snel groeiende markt van technologiebedrijven onder controle krijgen. Al snijdt dit mes natuurlijk langs twee kanten aangezien die bedrijven ook voor inkomsten en werkgelegenheid zorgen in China.

Als je moeder, vriend(in) of vrouw na een sessie van drie uur komt vragen om te stoppen met gamen, denk dan eens aan die arme Chinese gamers die maar drie uur per week mogen gamen…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)