Oude Halo-games gaan in januari 2022 offline

Halo Fortnite

343 Industries trekt de stekker uit de online servers voor de Halo games op Xbox 360. Het gaat om Halo 3, Halo 3: ODST, Halo 4, Halo: Combat Evolved Anniversary, Spartan Assault en Halo Wars.

Eind vorig jaar kondigde de studio aan dat het de online diensten voor verschillende oudere Halo-titels in december zou stopzetten. Het lijkt er echter op dat er een uitstel van executie komt, de datum is verplaatst naar 13 januari 2022.

Je zal nog steeds bepaalde gamemodes kunnen spelen zoals; Campaign, Firefight en Splitscreen. Matchmaking en de meeste online functies zullen echter uitgeschakeld worden. De grafiek onderaan geeft meer details over de impact per game. De versies van de games in Halo: The Master Chief Collection worden niet beïnvloed.

De reden voor het beëindigen van de Halo online services is omdat 343 Industries zich volledig wil focussen op Halo Infinite. Het nieuwe deel uit de franchise lanceert 8 december op Xbox Series X|S, Xbox One en PC. Gisteren kregen we een eerste blik van de nieuwe de campagne van de game.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.