Ontdek alles over de belangrijkste facties van Starfield in nieuwe trailer

Het is nog iets meer dan een jaar nagelbijten, vooraleer we aan de slag kunnen met Bethesda’s nieuwste game, Starfield. De game heeft net een nieuwe trailer gekregen, waarin we kennis maken met de belangrijkste facties uit de game.

Door onderstaande trailer krijgen we meer informatie over het universum van Starfield en de belangrijkste facties die daar in leven. We kunnen ook genieten van concept art van buitenaardse werelden en personages die worden getoond aan de hand van een tweet van klobrille.

Je personage besluit om lid te worden van de Constellation. Dit is een factie die de geheimen van het universum wil ontdekken. Als speler zal je het gebied ‘The Settled Systems’ ontdekken, dat begint in ons eigen sterrenstelsel dat zich ongeveer 50 lichtjaren in de ruimte zal uitbreiden.

Het verhaal van Starfield speelt zich af in het jaar 2330, waarvan een belangrijk onderdeel de ‘Colony War’ is. Dit is een conflict dat zich 20 jaar geleden heeft afgespeeld. Deze oorlog werd gevochten tussen twee belangrijke facties: The United Colonies en The Freestar Collective. Op het moment dat je de game start hangt er nog steeds een ongemakkelijke sfeer tussen de twee partijen. Zo wordt er al snel een vergelijking gemaakt tussen The Imperial Legion en The Stormcloaks uit Skyrim gemaakt.

Er zijn natuurlijk nog andere facties te ontdekken in Starfield. Zo worden House Var’ruun (een religieuze groepering), Exliptic Mercenaries en Crimson Fleet (een soort ruimtepiraten) genoemd in de trailer. We krijgen de indruk dat deze facties ook een belangrijke rol gaan spelen in de game, althans dat hopen we toch.

Starfield komt op 11 november 2022 uit voor Xbox Series X|S en PC.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.