Commotie in Destiny 2-land: “Volgende dungeons worden afzonderlijk verkocht”

Een game grotendeels gratis houden en toch voldoende inkomsten halen uit DLC en microtransacties om de ontwikkeling draaiende te houden; het blijft een bijzonder moeilijke evenwichtsoefening. Ook Destiny 2 en Bungie zijn op de sukkel met deze balans. Zo kwam in het verleden de Content Vault in opspraak en zijn nu de aankomende dungeons het middelpunt van de storm.

De eerste ronde commotie kwam er toen Bungie aankondigde dat sommige delen van Destiny 2 zouden verdwijnen in de Content Vault. Een soort gigantische schatkist waar de ontwikkelaar delen van de game periodiek zou insteken en zou uithalen. Delen van die content waren echter ook stukken waarvoor mensen geld op tafel hadden gelegd. De community voelde zich bestolen.

De dungeons zijn nog een ander verhaal. De mini-Raids voor drie personen zaten tot voorheen verpakt in de Season Pass. Onlangs raakte bekend dat de aankomende dungeons los van de Season Pass zouden staan. Dat werd nu ook bevestigd door de community manager op Reddit. Destiny-spelers zijn gefrustreerd vanwege de extra kosten die moeten worden gemaakt, maar ook simpelweg door de slechte communicatie. Zo is het niet duidelijk voor de community of ze voortaan de content per stuk moeten kopen of ze alles gebundeld in een Season Pass kunnen terugvinden. Get your sh*t together, Bungie!

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.