God of War komt op 14 januari 2022 naar PC

God of War (2018) komt op 14 januari naar PC en zo wordt de bijna vier jaar durende exclusiviteit op PlayStation 4 beëindigd . Het nieuws werd aangekondigd via een officiële trailer die de prestaties laat zien die pc-spelers van deze port mogen verwachten.

God of War voegt zich bij andere grote PS4-exclusives zoals Death Stranding, Days Gone en Horizon Zero Dawn die eerder al hun weg naar het pc-platform vonden. De enorm succesvolle reboot van de God of War-franchise heeft tot dusver maar liefst 19,5 miljoen exemplaren verkocht op PS4 en zal nu een nog breder publiek bereiken.

De pc-versie bevat een breed scala aan grafische verbeteringen, een native 4K-resolutie, ontgrendelde framerates en een volledige integratie met NVIDIA Deep Learning Super Sampling (DLSS). Het zal ook gebruik maken van NVIDIA’s Reflex low latency-technologie voor een responsievere ervaring die de actie nog strakker zal maken. Naast de grafische en prestatieverbeteringen mag je ook uitkijken naar 21:9 ultra-breedbeeldondersteuning.

Naast de logische toetsenbord en muis-combi, zal God of War op pc ook DualShock- en DualSense-controllers ondersteunen. Uiteraard zijn ook andere controllers (zoals die van Xbox bijvoorbeeld) compatibel. Toetsenbord- en muisspelers kunnen de key bindings volledig aanpassen om de besturing volledig naar wens in te stellen.

Ten slotte zal de aankoop van God of War op PC ook de volgende digitale inhoud bevatten:

  • Death’s Vow Armor Sets voor Kratos en Atreus
  • Exile’s Guardian Shield Skin
  • Buckler of the Forge Shield Skin
  • Shining Elven Soul Shield Skin
  • Dökkenshieldr Shield Skin

Goed nieuws dus voor de pc-spelers die nog geen kans hebben gehad om het fantastische God of War uit 2018 te spelen. Het is uiteraard ook goede marketing voor het aankomende vervolg God of War: Ragnarok, dat ook volgend jaar uitkomt. Dat wordt weer een PlayStation exclusive, die in eerste instantie alleen naar PS4 en PS5 komt. Maar nu Sony steeds meer first-party games op een later tijdstip naar pc brengt, kan dat na de lancering zomaar veranderen.