Square Enix werkt aan mobiele Tomb Raider- en Avatar-games

Square Enix stampt een nieuwe studio met een focus op het ontwikkelen van mobiele games uit de grond. De studio kreeg de naam Square Enix London Mobile en ontwikkelt momenteel games gebaseerd op Nickelodeon’s Avatar: The Last Airbender en Tomb Raider.

De Tomb Raider titel in ontwikkeling heet Tomb Raider Reloaded, en werd aangekondigd in november 2020. De game zou oorspronkelijk dit jaar uitkomen, maar Square Enix zegt nu dat het spel in 2022 in de App Store en Google Play zal verschijnen.

Tomb Raider Reloaded wordt omschreven als een “action-arcade styled adventure game” speciaal ontworpen voor mobiel. Crystal Dynamics, ontwikkelaar achter de moderne Tomb Raider-trilogie, werkt mee aan het spel.

Square Enix werkt samen met een andere studio, Navigator Games, aan de mobiele Avatar game. We weten nog niet hoe de gameplay van de Avatar game er uit zal zien. Iron Maiden: Legacy of the Beast, ontwikkeld door Navigator Games, was echter een turn-based fantasy RPG.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.