Capcom zet hakmes in suggestieve dialogen en andere content voor Resident Evil 4 VR

Resident Evil 4 VR

Fans van de horrorklassieker Resident Evil 4 die een authentieke VR-adaptatie van de game verwachten, zijn eraan voor de moeite. Capcom censureert specifieke suggestieve dialogen, animaties en zelfs outfits door ze helemaal uit de game te halen.

De veranderingen, die eerst gespot werden door Eurogamer, zijn best subtiel. Zo zullen sommige lijnen vervangen worden door radiogeruis en werd daar waar mogelijk een scène geknipt, waardoor specifieke stukken tekst gewoon wegvallen. Specifiek haalde Capcom bijvoorbeeld een opmerking van Leon uit de game waarin hij aan Ingrid vraagt of ze ‘lonely’ was na hem een zestal uur niet gehoord te hebben.

Hoe ver de edits net gaan, is nog niet helemaal duidelijk. Wel heeft Oculus – één van de kartrekkers van deze VR-port naast Capcom en Armature – al bekend dat de content van de game lichtjes aangepast werd. “This includes immersive environments and high-resolution graphics. It also includes select changes to in-game dialogue and animations that we believe will update Resident Evil 4 for a modern audience,” aldus een woordvoerder van Oculus.

Als je ondanks de censuur toch uitkijkt naar deze VR-port, check dan zeker deze dertig minuten durende gameplay video. De game ligt vanaf vandaag in de rekken.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.