10 Years of Payday viert verjaardag met aankondiging Payday 3

Starbreeze’s Payday blaast dit jaar 10 kaarsjes uit. De studio viert de mijlpaal met een week vol aankondigingen, waaronder een nieuwe docuserie die terugblikt op het verleden en vooruitkijkt naar de toekomst van de heist-themed shooter-serie.

10 Years of Payday zal bestaan uit vier delen die elk ingaan op de impact van de Payday-franchise. De eerste aflevering is gericht op het ontstaan van de serie en de tumultueuze tijd bij ontwikkelaar Overkill Software die failliet ging voordat het Payday maakte.

De studio ging dat jaar naar de E3 met een nieuwe game, genaamd Stone Cold. Op het laatste moment zei uitgever Sony Online Entertainment dat de naam moest veranderen vanwege een botsing met WWE-worstelaar Stone Cold Steve Austin. Daar was dan plots Payday.

Starbreeze heeft ook aangekondigd dat er tijdens 10 Year of Payday community-wedstrijden en kortingen zullen zijn voor de hele Payday-serie. Vanaf 20 oktober zal er een in-game evenement lopen voor Payday 2 waar iedereen die inlogt een Anniversary Outfit krijgt.

Naast een nieuwe videoserie en bovenstaande promoties, zal Starbreeze meer details geven over hun mobile game Payday Crime War die later dit jaar een soft launch krijgt. Last but not least zal de studio meer nieuws geven over de ontwikkeling van Payday 3.

Payday: The Heist werd in 2013 opgevolgd door Payday 2, dat 35 miljoen downloads haalde. Het spel is nog steeds erg populair en staat steevast op de lijst van meest gespeelde games op Steam.

Payday 3 is gepland voor een release in 2023.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.