DC Comics stelt de nieuwe digitale kaartgame DC Dual Force voor

DC Comics, Cryptozoic Entertainment en Yuke’s werken samen om DC Dual Force te ontwikkelen. Dit moet een digitaal kaartspel worden dat de gigantische comic-geschiedenis van DC bevat.

In een recent persbericht van Cryptozoic Entertainment, heeft de bekende ontwikkelaar van boardgames bekend gemaakt dat ze de handen in elkaar slaan met DC Comics en Yuke’s om DC Dual Force te ontwikkelen.

In DC Dual Force kan je met jouw verzamelde kaarten decks samenstellen om het tegen andere mensen op te nemen in dit nieuwe digitale kaartspel. Je zal gebruik kunnen maken van synergiën tussen verschillende kaarten, waarmee je combo’s kan creëren om zo de bovenhand te nemen van je tegenstander.

Het coole is dat DC Dual Force meer dan 80 jaar aan bronmateriaal bevat van verschillende epische en iets minder bekende DC personages. Denk daarbij aan personages zoals Batman, Superman, Constantine, Green Lantern, maar ook verschillende legendarische bad guys zoals de Joker.

De ontwikkelaar belooft wekelijks nieuwe content toe te voegen aan deze gratis game dat gebaseerd zal zijn op een comic uit DC’s grootse geschiedenis. De aanwezigheid van microtransacties lijkt hiermee dan ook een logisch gevolg te zijn.

DC Dual Force staat gepland voor het derde kwartaal van van volgend jaar, maar op welke platformen weten we helaas nog niet zeker. Al spreekt het bijna voor zich dat deze game meer gericht zal zijn op de mobiele markt van smartphones en tablets.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.