Nintendo verwent Animal Crossing-spelers met 2.0 update én DLC

Toegegeven, ik zat persoonlijk op het puntje van mijn stoel tijdens de Animal Crossing Direct van gisteren. Sinds de lockdown van vorig jaar heb ik m’n hart verloren aan de game. Het feit dat er nu een reusachtige gratis 2.0 update komt kan ik alleen maar toejuichen. Hieronder krijg je een overzicht van wat er verandert vanaf 5 november.

Update 2.0
De gloednieuwe gratis update verschijnt op 5 november. Het is meteen ook de laatste grote update voor de game. De update brengt enkele oude bekenden terug zoals Brewster en zijn café, The Roost. Ook Harvey is er terug bij met een eiland die een shopping-paradijs wordt. Je zult bells kunnen doneren om het eiland zo snel mogelijk uit te breiden en aan het shoppen te slaan.

Ook heel wat nieuwe items worden toegevoegd in de 2.0 update zoals de beroemde Froggy Chair. Zoek trouwens zeker eens de reactie op van de fans toen ze de stoel te zien kregen, hilarisch. Ook zul je nieuwe groenten en fruit kunnen kweken die op hun beurt nieuwe recipes mogelijk maken. Ook ordinances keren terug. Deze elementen zorgen ervoor dat je jouw speelstijl nog meer kunt personaliseren. Zo zorgt de Early Bird ordinance ervoor dat alle bewoners enkele uurtjes vroeger opstaan dan normaal. Handig als je voor het werk nog even wil spelen.

Ook komt er de mogelijkheid om samen met de bewoners te stretchen; een soort aerobics waar je samen met bewoners jouw lijf kan rekken en strekken. Ook leuk om weten is dat dit effectief fysiek kan gebeuren door met de Joy Cons te bewegen. Ook de camera werd uitgebreid zodat je vanaf 5 november kiekjes kan nemen vanuit first person-perspectief. Ook een tripod werd toegevoegd; gekker wordt het niet!

K.K. Slider leerde ondertussen ook maar liefst 12 nieuwe liedjes die hij maar al te graag voor jouw wil spelen. Ook de Gyroids uit vorige game keren terug; dit zijn kleine wezentjes die je – net zoals planten – moet zien te planten alvorens ze in huis te nemen. Ook werden enkele nieuwe gestures en haarstijlen toegevoegd aan de game. Niet slecht als je het mij vraagt voor een gratis update…

Happy Home Paradise
Naast de gratis update verschijnt er ook een betalende DLC: Happy Home Paradise. De uitbreiding neemt ons mee naar onbewoonde eilanden waar je jouw (en die van andere bewoners) droomvakanties kan nabouwen. De DLC is ook beschikbaar vanaf 5 november en zal zo’n 25 euro kosten.

Animal Crossing Series 5 Amiibo-kaarten
Er komt ook een nieuwe lading Amiibo-kaarten richting de game. Maar liefst 48 kaarten worden toegevoegd met nieuwe personages én nieuwe bewoners. Net zoals de vorige serie kaarten worden de kaarten verkocht in packs van zes stuks.

Wil je écht alle details te weten komen? Check dan zeker onderstaande Nintendo Direct.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.