Nieuw accessoire zorgt ervoor dat dove en slechthorende gamers geluiden zien

Het doet ons deugd om te weten dat mensen met een beperking niet in de kou blijven staan in de wereld van gaming. Nu wordt de Audio Radar gelanceerd dat dove en slechthorende gamers een leukere ervaring moet geven.

De voorbije jaren werd er heel wat aandacht geschonken aan de toegankelijkheid van games. Ondertiteling van geluiden en speciale controllers voor mensen die een beperking hebben aan de handen. Nu lanceert Airdrop Gaming de Audio Radar. Dit apparaat zet geluiden om in visuele signalen voor dove en slechthorende gamers.

De werking is eenvoudig. Je plaatst zes LED-strips rondom je monitor, die vervolgens oplichten als er geluid van een kant komt. De Audio Radar gebruikt hiervoor het 7.1 geluidssignaal. Je kan als gebruiker eventueel de kleuren van de LED-strips aanpassen. Helaas is de Audio Radar nog niet optimaal, want het werkt niet goed met games die enkel 5.1 geluid gebruiken en in multiplayer kan je ook het geluid van je teamgenoten niet uitschakelen.

Audio Radar is net gelanceerd op de crowdfunding website IndieGoGo en werkt met PlayStation, Xbox en PC.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.