Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 41)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Ook dit weekend geen gaming of series kijken voor mij. Ik zit namelijk nog steeds in het zonnige Lanzarote, op vakantie. Maar zondag ben ik wel terug thuis dus misschien even het laatste seizoen van Lucifer of La Casa de Papel wat bekijken, en tussendoor de laatste missie van Far Cry 6 afwerken.

Want binnenkort ligt House of Ashes in de rekken, en die wil ik zeker ook heel graag spelen. Maar eerst Far Cry 6 uitspelen want zoals jullie allemaal al zouden moeten weten: ik speel al mijn single player-games uit, en begin dan pas aan het volgende spel.


MrRolfson

Yes, het weekend is in zicht! En dat ga ik vieren door vanavond lekker languit in de zetel te kruipen, samen met mijn vriendin. Welke film we gaan opzetten, valt nog af te wachten. Al wil ik de trilogie van The Matrix opnieuw bekijken in de aanloop naar de release van Resurrections in december.

Iedereen loopt razend enthousiast te doen over Back 4 Blood, dus ga ik eens kijken wat die hype te betekenen heeft. Verder zal het vooral een gezellig sociaal weekend worden met een brunch én een uitstapje naar Zeeland om daar voor het eerst in mijn leven oesters te proeven. Ik ben benieuwd…


Lazlo

Dit weekend zet ik m’n tanden smakelijk in de nieuwste Age of Empires. Net als veel andere gamers hunker ik al een tijdje naar een goede nieuwe RTS die de leemte in de markt kan opvullen. Of Age of Empires IV – de eerste volwaardige toevoeging in de reeks in maar liefst zestien(!) jaar – aan alle verwachtingen voldoet, lees je binnenkort op deze heerlijke website.

Als ik dan toch van achter m’n pc-monitor weggesleurd word, dan is het voor lekker eten en sprankelende drankjes. M’n moeder verjaarde eerder deze week en dat moet uiteraard gevierd worden. Met een heerlijk wildgerechtje en een goed glas wijn, bijvoorbeeld.

En ik zal toch ook hier en daar een pauze nemen om achter de tv te kruipen. Zo zit ik helemaal in Squid Game, wat ik (na het doorbijten door een eerder teleurstellende eerste aflevering) intussen ge-wel-dig vind. Jammer genoeg kijkt vrouwlief niet graag naar zulke bloedige series. Daarom hebben we meteen ook Harry Potter op de agenda gezet; de start van een nieuwe marathon nadat we twee weken geleden eindelijk de laatste Pixar-film uitgekeken hebben.


Auron_Sagara

Het weekend start geweldig met op vrijdagavond een gezellig etentje met vrienden op restaurant. Rest van het weekend zullen zombies op het menu staan of zoals in desbetreffende games freakers (Days Gone) en Ridden (Back 4 Blood). 
Qua series zal het een verderzetting zijn van Stargate SG-1 en hopelijk lukt het me dit weekend om met het gezin Black Widow te zien via Disney+. 


Frumberto

Mijn geboortedag was afgelopen maandag dus er staan dit weekend enkele verplichte familiefeesten op de kalender. Gelukkig lopen die in de namiddag af waardoor ik ’s avonds tijd heb om toch even voor mijn computer te kruipen. Afhangend van wie van de spelkameraden online is, speel ik Age of Empires 2, New World of League of Legends, mijn guilty pleasure.

Ik heb zoals velen een lijst met series en films die ik nog moet bekijken. Een paar jaar geleden zag ik de Deense film Den skyldige. Netflix bracht een Amerikaanse versie van deze film uit met Jake Gyllenhaal genaamd The Guilty. Deze misdaad thriller staat dus voor zondagavond op de planning!


RoMa

Ik heb er een geweldig avontuurlijke vakantie opzitten in de exclusion zone rondom Chernobyl in Oekraïne. Last van heimwee heb ik altijd na een topreis. De Survival FPS Chernobylite kan me in dit geval enorm goed helpen. Ik ben nog lang niet klaar met dit unieke gebied. Samen met m’n co-op crew hebben we met Back 4 Blood een hele kluif aan ons handen. Al beschreef ik de zombie shooter als basic en banaal in m’n review, met vrienden is het echt wel fun.

Hell Let Loose ga ik zeker ook een kans geven. Benieuwd hoe realistisch en extreem moeilijk deze online shooter kan zijn. Je merkt het, dezer dagen leef ik in FPS City qua games. Wat potjes FIFA 22 ertussen trekken dat geheel terug recht.


Dsan

Mijn weekend wordt afgetrapt met een pot live voetbal. Ik ben al van jongs af aan supporter van Club Brugge en ga ze naar de overwinning schreeuwen tegen Kortrijk. Op gamesvlak ga ik proberen om een paar recente Xbox Game Pass-toevoegingen te checken.

Eerst en vooral hoop ik mijn vaste spelersgroep warm te maken om wat zombies af te slachten in Back 4 Blood. Ik was er al solo aan begonnen, maar op die manier is er eigenlijk weinig aan. Deze game moet echt met vrienden gespeeld worden.

Voorts ga ik mijn aandacht verdelen tussen The Good Life (de nieuwe game van Swery), Visage en Lost Words: Beyond the Page. Ik vind die Game Pass-service absoluut de beste deal in gaming, maar verdorie: mijn backlog wordt er zo alleen maar groter op natuurlijk.


Yakkoi

In deze korte tweedaagse van vrije tijd wordt voornamelijk de PS5 met gametijd verwend. Demon’s Souls heeft me heel de week in de ban gehouden, waardoor die game al bijna uitgespeeld is. Hierna ga ik me meer focussen op Returnal, een game die me erg aanspreekt en die ik nog niet veel heb kunnen spelen.

Verder wordt het dit weekend ook tijd om Back 4 Blood een eerlijke kans te geven. Na een aantal potjes ben ik tevreden met de gunplay en de toevoegingen als het kaartsysteem, maar een aantal andere dubieuze keuzes halen wat van de gamefun weg. Toch is de gameplayloop vermakelijk genoeg dat ik me er zeker eens achter wil zetten.

Tussendoor zullen er ongetwijfeld een aantal potjes Hunt: Showdown volgen, en als er na al dat nog tijd over is wil ik nog verdergaan met Code Vein. Qua series ben ik opnieuw begonnen met Better Call Saul, aangezien ik een aantal jaar geleden na het eerste seizoen ben afgehaakt. Als Breaking Bad fanboy stoorde me dat heel erg, dus nu zet ik me erachter en ga ik alle seizoenen uitkijken.


High_LordWolnir

Deze maand is met de release van de Celebrations set één groot feest voor alle Pokémonfans. Mijn bestelde producten zijn toegekomen en nu kan ik met veel spanning kijken of ik de nummer 1 chase card kan pullen nl. de Base Set Charizard. De kans is echter zeer klein aangezien ik maar een beperkt aantal packs heb kunnen bemachtigen.

Op vlak van gaming ga ik mij dit weekend eens wagen aan Back 4 Blood. Ik ben over het algemeen niet zo’n fan van online co-op games. Maar aangezien het gratis speelbaar is via Game Pass, wil ik het wel eens checken. Mocht het tegenvallen, dan ga ik nog wat verder in mijn avontuur in Death Stranding Director’s Cut en ga ik het laatste chapter in Alan Wake Remastered voltooien.


Luca

Frustratie troef dit weekend, want ook dit jaar heb ik me weer laten inpalmen door de goedkope versiertrucs van EA Sports en heb ik de nieuwste FIFA-titel in huis gehaald. Het is me na lang zwoegen eindelijk gelukt om me te plaatsen voor de befaamde FUT Champions Weekend League. Dit jaar bestaat deze competitie echter uit een geheel nieuw format en ik ben zeer nieuwsgierig of dit innovatieve decor me weet te verleiden. Benieuwd hoe ik het ervan af zal brengen in deze aartsmoeilijke competitie.

Wat mijn overige vrije gametijd betreft, heb ik nog steeds meerdere opties. Enerzijds kan ik de wondere eilanden van Tsushima verder uitpluizen op zoek naar Mongools gespuis. Anderzijds ben ik zeker ook nog enkele uren zoet met Kena: Bridge of Spirits, de zeer intrigerende indiegame, waar ik eind vorige maand een uitgebreide review over schreef. Zeker de moeite waard indien je een PlayStation 4 of 5 in huis hebt staan. 


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.