HTC’s nieuwste VR-hoofdtelefoon is iets uit Ready Player One

Na verschillende teasers heeft HTC zijn nieuwste VR- bril onthuld in de vorm van de Vive Flow. Een draagbare immersive bril die ons nog veel dichter bij een onvermijdelijke Ready Player One-toekomst brengt.

De HTC Vive Flow is een verbluffend lichte VR-headset die eruitziet als een oversized zonnebril. In tegenstelling tot HTCs andere virtual reality-apparaten, die meestal een krachtige pc nodig hebben om te kunnen draaien, is de Vive Flow bedoeld om voor veel meer mensen toegankelijk te zijn.

De bril is ontworpen om altijd en overal te gebruiken en je toegang te verlenen tot ontspannende content om de stress van je dag te verlichten. De headset is ook helemaal niet zwaar omdat HTC ervoor heeft gekozen om de interne batterij te verwijderen en in plaats daarvan stroom te halen uit een externe powerbank via de USB-C aansluiting.

De Flow is enorm compact dankzij de nieuw ontwikkelde pancake-lenzen die veel dunner zijn dan de Fresnel-lenzen die in de meeste VR-brillen worden gebruikt. Met een gezichtsveld van 100 graden, een scherm met een resolutie van 3,2k en een verversingssnelheid van 75 Hz zou het ideaal zijn voor een privé-kijkervaring, waar je 1080p-inhoud bekijkt.

Aangezien de HTC Vive Flow is ontworpen om draagbaar te zijn, wordt hij via Bluetooth aangesloten op Android-telefoons (er is nog geen sprake van iOS-ondersteuning). De headset gebruikt je telefoon als controller zonder externe app. De ingebouwde Qualcomm-chip stuurt de VR-ervaringen aan en zo kan je bijvoorbeeld  een virtuele vergadering bijwonen en VR games spelen. In een virtuele cinema kan je de Vive Flow ook gebruiken om alle inhoud van streaming service-apps op je telefoon te bekijken – zoals HBO Max, Netflix en Disney+.

Helaas voor de gamers onder ons is de HTC Vive Flow niet 100% ontworpen als een gaming-apparaat, omdat de displays slechts tot 75 Hz vernieuwen en je slechts een gezichtsveld van 100 graden hebt. HTC liet ook weten dat je de headset niet via USB-C kan aansluiten op een gaming PC of laptop.

Prijskaartje van de Vive Flow is € 549.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.