Metal Gear Solid 3 4K-remake sterk gesuggereerd door AAA studio

De geruchtenmolen rond eventuele remakes van Metal Gear Solid games blijft draaien. Een werknemer van Virtuos, de studio waar Metal Gear Solid 3 vermoedelijk opnieuw zal ontwikkeld worden, heeft bevestigd dat er gewerkt wordt aan een onaangekondigde AAA actie-avontuur game remake.

Twitter-gebruiker Faizan Shaikh loste een Tweet waarin Virtuos lead programmer Zhiyang Li verwijst naar de AAA-remake in zijn LinkedIn-profiel.

Volgens de beschrijving van Li’s rol bij de studio, krijgt de remake ‘AAA-quality level art, 4K graphics en set piece destruction. ‘ Hoewel het nog niet duidelijk is naar welke game Li verwijst, doken er eerder deze maand al berichten op dat Konami remasters van de originele Metal Gear Solid games voor nieuwe consoles aan het plannen is, evenals een potentiële volledige remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater.

Virtuos is als studio geen onbekende in het werken aan AAA games. De ontwikkelaar werkte eerder aan de Nintendo Switch-port van Dark Souls Remastered en heeft daarnaast meegewerkt aan een aantal andere spraakmakende titels, waaronder Uncharted 4, Call of Duty Black Ops 4, Horizon: Zero Dawn, The Outer Worlds en Shadow of the Tomb Raider.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.