GERUCHT: Eind dit jaar wordt Metal Gear Solid-remake aangekondigd

Metal Gear Solid

Remakes van klassiekers blijven ontzettend populair. Want wat is er leuker om een game waaraan je vroeger goede herinneringen had, opnieuw te spelen met de hedendaagse ontwikkeltechnieken?

Het succes van de meest recente remakes, kijk maar naar Mass Effect, zet ontwikkelaars en uitgevers aan het denken welke games ze nog van onder stof zouden kunnen halen. Een titel waarvan al enige tijd de nodige geruchten de ronde doen is Metal Gear Solid.

De game verscheen in 1998 voor de allereerste PlayStation-console en PC. Het was een doorslaand succes én een van de eerste écht goeie 3D-games.

De geruchten dat er gewerkt wordt aan een remake van deze game, werden gisteren aangezwengeld door de Ierse zangeres Éabha McMahon. Zij vertelde in het radioprogramma The Lunchbox dat ze onlangs samen met componist Michael McGlynn een nummer heeft geschreven voor een grote PlayStation-game.

Na wat aandringen van de presentator geeft ze nog enkele cryptische hints mee. De game zal rond Kerstmis aangekondigd worden, het gaat om een remake van een grote game én het nummer werd in het Iers gezongen.

Na wat puzzelstukjes in elkaar gelegd te hebben, is het overgrote deel van de speurneuzen uitgekomen bij Metal Gear Solid. Waarom? Omdat de finalesong in deze game een Iers nummer was.

Waarschijnlijk weten we op 9 december meer, want dan wordt The Game Awards-show met Geoff Keighley uitgezonden. Traditiegetrouw worden in deze show heel wat verrassende aankondigingen gedaan.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.