Marvel’s Avengers bevat nu microtransacties, ondanks belofte om dit nooit te doen

Marvel's Avengers

Uitgever Square Enix en ontwikkelaar Eidos Montréal lijken nog steeds op de dool met Marvel’s Avengers. Met een nieuwe update, lijken beide partijen opnieuw de fans in het harnas te hebben gejaagd.

Even terugspoelen naar september 2020. De ambitieuze game Marvel’s Avengers is eindelijk beschikbaar op alle consoles. De vele twijfels die fans hadden na het zien van eerdere trailers werden niet meteen weggenomen en de game werd dan ook ontzettend lauw ontvangen. Best gênant als je weet dat dit de pièce de résistance moest worden van Eidos Montréal.

Ze gaven al snel toe aan de verzuchtingen van de vele gamers en tekenden een pad uit waarin de game getweakt zou worden en Eidos beloofde ook massa’s gratis content, met War for Wakanda als laatste nieuwe toevoeging.

Sinds begin deze maand staat Marvel’s Avengers op Xbox Game Pass en de spelersaantallen groeien zienderogen. Dat verdient de game ondertussen ook wel, al zorgt een nieuwe update voor aardig wat wrevel en woede bij de gamers. Getuige daarvan de op hol geslagen subreddit.

Eidos en Square Enix hebben er namelijk voor gekozen om microtransacties in te voeren die invloed hebben op de gameplay. Concreet kan je experience en resource boosters kopen om vlotter doorheen de game te raken. En laat dit nu nét een optie zijn dat de ontwikkelaars gezworen hadden nooit in te voeren. Iets wat ze groots en breed op hun E3-persconferentie in 2019 hebben verduidelijkt.

Bovendien schreven ze dit in augustus 2020 in een blogpost:

We’ve committed that content purchasable with real money in Marvel’s Avengers will be aesthetic-only additions, which will ensure we can keep the game fresh for years to come.

Marvel’s Avengers is ondertussen best een goede game geworden en de vele tweaks hebben hun nut bewezen. Maar door dergelijke financiële beslissingen en wijziging in filosofie raakt het geduld bij de fanbase volgens mij écht wel op.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.