Amazon wil Steam het vuur aan de schenen leggen met Vapour

Vapour wordt Amazons Steam als we de gegevens van een Twitch-lek mogen geloven.

Amazon is naar verluidt een Steam-concurrent aan het maken die momenteel Vapour heet. Zoals gemeld door PC Gamer, heeft een Twitter-gebruiker screenshots van bestanden die afkomstig zijn van het enorme Twitch-lek dat woensdag plaatsvond. In de bestanden vond men informatie met betrekking tot een app genaamd Vapour. PC Gamer zegt dat de bestanden erop wijzen dat Vapour Twitch zal integreren met een online winkel om games te kopen.

Hoewel Amazon Prime-leden een maandelijkse rotatie van gratis games krijgen, vergelijkbaar met diensten als PS Plus, heeft Amazon geen speciale winkel of app vergelijkbaar met Steam.

Er is ook een functie van Vapour met de naam Vapeworld die een soort 3D-chat zou kunnen zijn. Verschillende afbeeldingen zijn gevonden in de Vapeworld-bestanden, waaronder potentiële emoji’s zoals een foto van Bob Ross en een Hearthstone-kaart.

Het PC Gamer-rapport merkt op dat Amazon in 2017 een patent heeft ingediend met de naam “Joining Games from a Spectating System.” Het patent beschrijft de mogelijkheid om live-uitzendingen te bekijken en te starten, evenals games en gamedemo’s te kopen. De app zou je dan de games ook laten downloaden.

Twitch bevestigde woensdag dat er “een inbreuk heeft plaatsgevonden”, maar het is op dit moment nog niet bevestigd of het nieuws van Vapour juist is of niet.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.