Hackers beweren dat ze Twitch gehackt hebben en data hebben gelekt

Twitch

Twitch is zonder twijfel het grootste platform voor streamers. Ook zijn er heel wat gamers die deze streams volgen op Twitch. Al deze mensen moeten dit bericht dan ook lezen.

Hackers beweren toegang te hebben gekregen tot Twitch en een grote hoeveelheid data te hebben gelekt, waaronder ook de broncode, uitbetalingen van contributors en “het geheel van Twitch.tv”. Video Games Chronicle laat weten dat Twitch op de hoogte is van de inbreuk, volgens de aanvallers, maar heeft nog niet publiekelijk gereageerd.

Bovenop de Twitch.tv code, beweren de hackers ook dat ze de mobiele, desktop en console Twitch clients van de site hebben. Verder hadden ze ook toegang tot “eigen SDK’s en interne AWS-diensten die door Twitch worden gebruikt,” andere eigendommen zoals IGDB en CurseForge, een nog niet uitgebrachte Steam-concurrent van Amazon Game Studios (codenaam Vapour) en de interne red-teamingtools van Twitch SOC. Het toont ook content creator uitbetalingen van 2019 tot nu, waaronder top streamers zoals Nickmercs, TimTheTatMan en xQc .

Volgens bepaalde bronnen zou info wachtwoorden van gebruikers, adressen en bankgegevens niet onthuld zijn. Maar misschien toch maar je voorzorgsmatregelen nemen denken we dan. Heb je een Twitch-account, dan moet de twee-factor authenticatie activeren, zodat hackers niet op je account kunnen inloggen als je wachtwoord is gestolen (of zou gestolen zijn).

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)