Xbox Cloud Gaming nu volledig aangedreven door snellere Xbox Series X-hardware

In een interview met The Verge vertelt Microsoft dat ze onlangs een update hebben voltooid waardoor nu zowel de framerates als de laadtijden van games verbeterd zijn voor spelers die Xbox-games streamen via het web.

Microsoft deelde wel mee dat het volledige potentieel van de Xbox Series-X hardware nog ontgrendeld moet worden om 4K-streams aan te bieden. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer dit beschikbaar zal zijn maar Microsoft heeft de eerste stappen gezet om Xbox Cloud Gaming aan te bieden op andere platformen buiten mobiele apparaten en browsers.

Momenteel werkt Microsoft aan een speciale Xbox-app waarmee spelers games kunnen streamen zonder console. Verder staan standalone streamingapparaten die op een TV of monitor kunnen aangesloten worden op de planning.

Xbox Cloud Gaming begon oorspronkelijk als een manier om games te spelen op mobiele apparaten. Maar met de komst van de integratie van het Xbox-dashboard in smart TV’s, is het meer dan alleen een mobiel aanbod aan het worden.   

Onlangs werd Xbox Cloud Gaming uitgebreid naar Australië, Brazilië, Mexico en Japan waardoor de technologie nu beschikbaar is in 26 landen.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.