fbpx

Maak kennis met de cast van HBO’s The Last of Us live-action serie

The Last of Us

De personages van Naughty Dog’s populaire PlayStation-game worden binnenkort tot leven gewekt. Vandaag heeft HBO alvast een aantal acteurs bekendgemaakt die zullen meespelen in de nieuwe reeks.

HBO’s The Last of Us heeft een reeks belangrijke casting aankondigingen gedeeld, waarin bevestigd wordt dat verschillende personages uit de originele game in de serie zullen verschijnen.

Het 10 afleveringen tellende eerste seizoen van de serie is naar verluidt een bewerking van The Last of Us uit 2013, maar producent Neil Druckmann heeft al onthuld dat sommige afleveringen “sterk zullen afwijken” van de gebeurtenissen in de veelgeprezen game.

Nu de opnames volop aan de gang zijn, is een groot deel van de cast van de serie onthuld en is bevestigd dat veel van de geliefde personages uit de game hun debuut maken in live-action. Er zijn ook een paar originele personages die speciaal voor de serie zijn gecreëerd.

Hieronder een oplijsting van de belangrijkste personages:

Pedro Pascal als Joel

Pedro Pascal zal de mannelijke hoofdpersoon van de serie spelen, Joel Miller. Hij zal te zien zijn als hij ontsnapt uit een quarantainezone en door een post-apocalyptisch Amerika reist. Pascal werd bekend in de rol als Oberyn Martell in Game of Thrones. Zijn andere opvallende TV-rollen zijn Javier Peña in Narcos en Din Djarin in The Mandalorian.

Bella Ramsey als Ellie

Pascal zal in de serie samenwerken met zijn Game of Thrones-genote Bella Ramsey, die Ellie zal spelen, een jonge wees die immuun is voor het virus dat de aarde teistert en die moet worden afgeleverd bij een groep genaamd de Fireflies, zodat zij een geneesmiddel kunnen maken. Ramsey is vooral bekend van haar rol als de jonge lady Lyanna Mormont in Game of Thrones.

Gabriel Luna als Tommy

In april werd bekend dat Gabriel Luna zich bij de cast had gevoegd als Joels broer Tommy, een voormalig soldaat die geleid wordt door zijn idealisme in het post-apocalyptische landschap. The Last of Us is Luna’s terugkeer op HBO na zijn rol in seizoen 2 van True Detective, hoewel hij misschien het meest bekend is als Robbie Reyes aka Ghost Rider in Marvel’s Agents of SHIELD.

Merle Dandridge als Marlene

Merle Dandridge, die de stem van Marlene vertolkte in The Last of Us en in een flashback in The Last of Us Part II, speelt haar rol als leider van de Fireflies opnieuw in de live-action serie. In het verleden speelde ze onder meer The Night Shift, Greenleaf en Murphy Brown. Ze speelde ook de FBI-agente Kim Hammond in HBO Max’s Kaley Cuoco serie The Flight Attendant.

Nico Parker als Sarah

Nico Parker, het nieuwste lid van de cast van The Last of Us-serie, zal Joel’s dochter Sarah spelen. Na haar doorbraak als Milly Farrier in Tim Burton’s 2019 Dumbo, speelde ze ook naast Naomie Harris en Jude Law in de 2020 HBO miniserie The Third Day, met een hoofdrol in drie van de zes afleveringen van de show.

Jeffrey Pierce als Perry

Jeffrey Pierce, die in beide Naughty Dog-games de stem van Tommy vertolkte, maakt een terugkeer naar de franchise als een ander personage. Hij zal Perry spelen, een rebel die in een van de quarantainezones van het land woont. Naast het lenen van zijn stem aan videogame personages, speelde Pierce ook in tal van andere series zoals Bosch en Castle Rock.

Anna Torv als Tess

Fringe-ster Anna Torv is gecast om Tess te spelen in de serie. In de game werkte Tess samen met Joel om wapens in en uit Boston te smokkelen en hielp ze Joel om Ellie naar de Fireflies te brengen. Interessant is dat Tess niet tijdens de hele speelduur in het spel te zien was, dus het is mogelijk dat haar rol voor de serie is uitgebreid.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

%d bloggers liken dit: