fbpx

Valve’s officiële Steam Deck teardown geeft ons een gedetailleerde blik op wat er onder de motorkap zit

Valve heeft een officiële teardown geupload van zijn Steam Deck, twee maanden voordat de draagbare spelconsole uitkomt. De teardown laat zien hoe je de thumbsticks en SSD van de handheld kan vervangen.

De ongeveer vijf minuten durende video is een walkthrough over hoe je niet alleen de Steam Deck opent, maar ook hoe je de thumbsticks en SSD vervangt die bij de handheld worden geleverd.

Ondanks de waarschuwingen begrijpt het bedrijf dat mensen de Steam Deck toch uit elkaar gaan halen, dus deze video kan een handig hulpmiddel zijn voor mensen die overwegen dit te doen.

In de video laat Valve zien hoe je twee onderdelen van het systeem kan verwisselen. Ten eerste tonen ze hoe je de thumbsticks vervangt. Het bedrijf waarschuwt dat deze volledig custom made zijn, maar zegt dat het in de komende maanden een manier zal aanbieden voor vervangende onderdelen, thumbsticks, SSD’s aan te kopen.

Daarna laat Valve zien hoe je de SSD kan verwisselen, wat handig kan zijn voor mensen die misschien de goedkoopste versie van het apparaat met een eMMC-harde schijf hebben gereserveerd met de bedoeling om deze zelf te upgraden. Alle versies van de Steam Deck gebruiken een m.2 connector, inclusief de versie met de eMMC schijf. Als je van plan bent om een swap te maken, zal je het OS opnieuw moeten installeren en alle games moeten overbrengen die je misschien op je andere schijf had geladen.

De Steam Deck wordt ergens in december uitgebracht.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

%d bloggers liken dit: