Disney en Scarlett Johansson leggen ruzie bij

Scarlett Johansson Black Widow

Het was een klein bommetje dat eind juli ontplofte toen bekend raakte dat Black Widow-actrice Scarlett Johansson haar werkgever Disney voor de rechter had gesleept.

De aantijgingen waren niet min. Johansson vond dat Disney haar beroofd had door de film Black Widow tegelijkertijd op Disney+ en in de bioscoop te lanceren. Volgens haar contract had ze recht op een deel van de fysieke box-office inkomsten en dat deel zag ze dus door haar neus geboord.

Ondanks de aanklacht is het gelukkig niet tot een gekomen. Beide partijen zijn er blijkbaar toch samen uitgeraakt.

Johansson krijgt volgens Deadline bovenop haar standaardloon van 20 miljoen dollar een bonus uitbetaald van 40 miljoen dollar. Dat is iets minder dan de eerst geëiste 50 miljoen dollar, maar toch een mooi bedrag vind ik. Dit bedrag zou niet in een keer uitbetaald worden, maar in schijven afbetaald worden.

Beide partijen zeggen tevreden te zijn met de uitkomst en kijken er naar uit om samen opnieuw mooie projecten neer te zetten. Zo werkte Johansson als producer aan een film gebaseerd op de bekende Disney-attractie Tower of Terror. Hierin zou ze zelf ook de hoofdrol vertolken.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.