Scarlett Johansson sleept Disney voor de rechter

Black Widow

We kennen Scarlett Johansson uiteraard allemaal als Natasha Romanoff a.k.a. Black Widow in het Marvel Cinematic Universe. Begin deze zomer werd eindelijk haar solofilm, ook Black Widow genaamd, uitgebracht.

Door de aanhoudende coronapandemie en bijhorende restricties in heel wat landen besliste Disney om de film, die al enkele keren werd uitgesteld, tegelijk uit te brengen in de bioscopen als op hun eigen streamingdienst Disney+.

En daar blijkt het schoentje te wringen voor Scarlett. Volgens haar contract is een deel van haar salaris afhankelijk van de zogenaamde box office inkomsten, of de inkomsten van de bioscoopbezoeken. Door haar film ook op Disney+ te zetten, ziet ze dus een deel van haar salaris in rook opgaan.

In de aanklacht, die afgelopen dinsdag werd ingediend bij de rechtbank in Californië, eist Johansson 50 miljoen dollar omdat Disney volgens haar advocaten contractbreuk zou hebben gepleegd. In het contract zou namelijk staan dat Black Widow exclusief in de bioscopen zou verschijnen. Dat Disney dit, onder vermoedelijke druk van investeerders, naast zich neer heeft gelegd, zou hun nu dus wel eens duur komen te staan.

Het pittige detail is dat Disney verklaart dat ze wel degelijk gehandeld hebben volgens het contract van Johansson en dat ze haar een deel van de inkomsten van Disney+ hebben uitbetaald. In een statement zeggen geven ze ook mee dat ze deze rechtszaak betreuren en dat Johansson haar salaris serieus de hoogte in zag gaan door de Premier Access release op Disney+, en dat bovenop de 20 miljoen dollar die ze standaard opstreek voor haar acteerprestaties.

Vele bronnen vermoeden dat Johansson door deze rechtszaak een statement wil maken ten opzichte van de streamingdiensten die als paddenstoelen uit de grond schieten.

Ondertussen heeft Kevin Feige, grote man bij Marvel, zijn onvrede geuit over deze rechtszaak. Hij betreurt dat zijn lobbywerk bij Disney om voor een korte periode de film exclusief in de bioscopen te houden niets heeft uitgehaald. Hij probeerde meerdere malen het op te nemen voor zijn poulain, maar kon alleen maar constateren dat “sh*t acually hit the fan”.

Wordt ongetwijfeld vervolgt…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'Scarlett Johansson sleept Disney voor de rechter'

  1. respectloos van Scarlett tegenover de aanhoudende pandemie. Geld wolf! Zolang niet alle landen full capaciteit aan volk in de cinema kunnen draaien is het toch beter voor haar dat de film ook op Disney+ verschijnt. Contract breuk of niet, dit vergt gewoon een beetje toegeving vanuit haar kant. Ik hoop dat Disney haar geen contracten meer geeft, bye bye Scarlett!

Reacties zijn gesloten.