Gerucht: we krijgen deze week nog een Nintendo Direct voorgeschoteld waarin N64-controller wordt getoond

N64 Nintendo 64 Controller

Nadat eerder bekend raakte dat Nintendo mogelijk GameBoy-en N64-games gaat toevoegen aan hun Online Service, duikt er een nieuw gerucht op dat we ook nieuwe hardware mogen verwachten.

Nintendo heeft bij het US Federal Communications Commission namelijk een patent binnengebracht waaruit blijkt dat ze een nieuwe controller gaan uitbrengen. Uit het typenummer, HAC-043, blijkt dat het hier om een controller voor de Switch gaat. De SNES-controller kreeg bijvoorbeeld het typenummer HAC-042.

Op zich niets opzienbarends, ware het niet dat uit een update van de aanvraag blijkt dat nu vrijdag, 24/09, de foto’s van het exterieur zullen worden vrijgegeven. Het lijkt er dus op dat Nintendo zich zal mogen haasten om deze controller officieel aan te kondigen.

Daarom wordt meteen ook de lijn doorgetrokken en verwachten insiders dat Nintendo deze week nog een Nintendo Direct zal uitzenden waarin de controller en het mogelijks duurdere Nintendo Switch Online-abonnement worden aangekondigd.

Al kan Nintendo ook nog simpelweg een Twitter-bericht online gooien met een bijhorend persbericht.

We houden jullie sowieso op de hoogte!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.