Koppel dankzij nieuwste update je bluetoothoortjes aan je Nintendo Switch

Nintendo Switch

Het was een vraag die menig Nintendo Switch-eigenaar had: waarom kan de console niet overweg met bluetoothoortjes, ondanks het feit dat de console een bluetoothchip aan boord heeft.

Wel, Nintendo heeft zijn fans op hun wenken bediend, want na het installeren van update 13.0.0 is het mogelijk om van je gameaudio te genieten via je favoriete bluetoothoortjes. Al zitten er wel wat addertjes onder het gras…

In de eerste plaats kunnen er nog maximaal twee draadloze controllers aan de console gekoppeld worden wanneer er bluetoothoortjes verbonden zijn met de Switch. Bovendien is er geen audio via bluetooth mogelijk wanneer je twee Switch-consoles aan elkaar koppelt om een multiplayer game te spelen.

Maar de grootste valkuil is toch wel het feit dat het onmogelijk is om de eventuele ingebouwde microfoon te gebruiken. Wanneer je Fortnite of een andere online game wil spelen, zal je dus nog steeds je toevlucht moeten zoeken tot een headset met kabel of een headset die geleverd wordt met een USB-C Dongle. Zoals de Razer Barracuda X die we onlangs getest hebben.

Bovendien waarschuwt Nintendo ook dat er bij sommige bluetoothapparaten vertraging kan optreden bij het doorgeven van de audio.

De introductie van bluetoothondersteuning komt dus met een pak uitzonderingen zoals je kan lezen. En dat zal vooral voor de doorsnee gamer ontzettend verwarrend zijn.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.