Alan Wake Remastered zal geen in-game reclame bevatten

Alan Wake Remastered

Toen Alan Wake in 2010 verscheen op de Xbox 360 en PC, bevatte de game aardig wat reclame. Zo werkte de zaklamp op batterijen van Energizer en waren er verdacht veel auto’s te vinden van de merken Ford en Lincoln.

Nu de remaster van deze fantastische game op 5 oktober uitkomt, rees de vraag of deze reclame overeind zo blijven. Uit een interview van Screenrant met Remedy blijkt dit niet het geval te zijn.

Een woordvoerder van de ontwikkelaar geeft aan dat alle verwijzingen naar echte bedrijven uit de game zullen worden verwijderd. Dit omdat de overeenkomsten die toen gemaakt zijn, niet meer van toepassing zijn. Alle deze reclame zal dus vervangen worden door reclame voor fictieve bedrijven.

De keuze om in 2010 reclame voor echte bedrijven en merken te introduceren, was gebaseerd op de gedachte om gamers meer in de game te trekken en alles zo geloofwaardiger te maken. Al zal het ongetwijfeld ook te maken hebben gehad met extra inkomsten…

Alan Wake Remastered verschijnt op 5 oktober op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC via de Epic Games Store.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.