Volgende film van Christopher Nolan gaat over de wetenschapper achter de atoombom

Dunkirk

Voor zijn volgende film keer regisseur Christopher Nolan na zijn hersenkraker Tenet terug naar de Tweede Wereldoorlog.

Hij wil het verhaal vertellen van de vader van de atoombom: J. Robert Oppenheimer. Deze Amerikaanse fysicus stond aan de wieg van dit allesvernietigende wapen, maar sprak na de aanvallen op Nagasaki en Hiroshima zijn afkeer uit tegen het gebruik ervan door de Amerikaanse legertroepen.

Dat is althans wat de Amerikaanse filmwebsite Deadline de wereld in stuurt. De website heeft een erg goed track record wat betreft geruchten, dus we kunnen er van uitgaan dat dit alles vrij accuraat is.

Het is niet de eerste keer dat Nolan de Tweede Wereldoorlog kiest als setting voor een film. In 2017 bracht hij het fantastische Dunkirk uit waarin hij vanuit verschillende perspectieven het verhaal vertelde van de redding van enkele geallieerde troepen in Normandië.

Opvallend is wel dat Nolan al langs verschillende filmmaatschappijen zou zijn gegaan om te kijken wie deze film wil uitbrengen. Nolan was in het verleden erg trouw aan Warner Bros. maar keerde hen de rug toe wanneer ze beslisten om nieuwe films gelijktijdig uit te brengen in de cinemazalen én op HBO Max. Dit zorgde voor een golf van kritiek bij verschillende andere regisseurs waaronder James Gunn en Denis Villeneuve.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.