Naar welke games kijkt de redactie uit dit najaar? (1/3)

De zomervakantie zit er bijna helemaal op. Hoog tijd dus om eens te kijken wat de uitgevers/ontwikkelaars allemaal in petto hebben voor ons het komende najaar. Naar welke games kijkt onze redactie zelf uit? Dat vertellen we jullie graag in het eerste deel van onze najaarsspecial. Ardtieboy, BrunoB en MrRolfson komen in deze special aan bod.

Ardtieboy
Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl (19/11/2021)

Wat was ik blij toen ik deze titel enkele maanden geleden zag verschijnen. Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl worden de opgepoetste versies van de twee gelijknamige games uit 2006. Heel leuk dus voor mensen die de game nog eens onder handen wilden nemen, maar gigantisch leuk voor mensen zoals mezelf die na Pokémon Ruby in 2002 afhaakten en de originele vervolgen op een recente console willen spelen. Deze haal ik sowieso in huis, al moet ik toegeven dat ik toch net iets meer uitkijk naar Pokémon Legends: Arceus die volgend jaar verschijnt. Die laatste zou het namelijk over een geheel andere boeg gaan gooien…

Battlefield 2042 (22/10/2021)

Battlefield is een franchise die mij nauw aan het hart ligt. Al sinds Battlefield 2 ben ik vaste klant aan huis. Persoonlijk vond ik de Bad Company-telg de beste ooit; talloze avondjes spendeerde ik toen online samen met vrienden. Ik hoop dan ook dat Battlefield 2042 minstens even goed wordt. Met Battlefield V heb ik me in ieder geval ook goed geamuseerd, al miste ik toch wat de Bad Company-vibe uit 2008. Veel beelden van de game kregen we helaas nog niet te zien. Wat wel zeker is, is dat Battlefield 2042 het onderste uit de next-gen-kan gaat halen. Het spel ziet er prachtig uit, gaat integraal voor tonnen spektakel en zal voornamelijk inzetten op de schaalfactor met modi die tot 128 spelers omvatten. Hopelijk kunnen ze bij EA de verwachtingen inlossen, want die zijn hier toch wel behoorlijk hoog…

Deathloop (14/09/2021)

Last but not least: Deathloop; een titel waar ik al naar uit kijk sinds de PlayStation 5-release. De game wordt ontwikkeld door Bethesda en neemt je mee naar een eiland waar iedereen jou om één of andere reden dood wil. Slaag je erin voor het einde van de dag de acht targets te doden vooraleer iemand jou vermoordt of de zon ondergaat, dan win je. Is dat niet het geval? Dan begin je gewoon opnieuw van het begin. Het concept intrigeert mij enorm; zo zul je bijvoorbeeld meerdere dagen nodig hebben om informatie omtrent een bepaalde target te verkrijgen om hem pas bij de volgende dag om te leggen. Ook de grafische stijl spreekt me enorm aan; een mix tussen de game We Happy Few en de film Once Upon a Time in Hollywood.


BrunoB
Tales of Arise (09/09/2021)

Wanneer de bombastische muziek van Tales of Arise aanzwelt, kan ik niet anders dan een welgemeende fist-pump in de lucht gooien. Dit is het soort JRPG waar ik mijn vrienden voor in de steek laat. Het is het soort game waarvan ik elke collectible moet vinden, elke secret zal unlocken en waar ik op het einde van de rit totaal geen spijt heb er 100 uur aan gespendeerd te hebben. Epische gevechten, dramatische plotwendingen, een vleugje romantiek en dat allemaal in een wondermooie anime stijl. Dit mag dan wel de 17de Tales game zijn, mijn enthousiasme blijft na al die jaren moeiteloos overeind.

The Dark Pictures Anthology: House of Ashes (22/10/2021)

In tegenstelling tot Praga ben ik wel een enorme horrorfan maar er zijn echter maar weinig games die me echt de stuipen op het lijf kunnen jagen. House of Ashes is het derde deel van de Dark Pictures Anthology en afgaande op de vorige games zal er weer stevig gehuiverd worden. We ruilen de verlaten stad Little Hope in voor de donkere grotten van een Arabische woestijn. En ditmaal volgen we geen studenten meer maar wel een Seal team. De trailer deed mij alvast watertanden want alles wat horror zo leuk maakt is aanwezig: bloed, gore en suspense. Mijn hart begint alvast sneller te slaan bij de gedachte deze game samen in local co-op met een paar vrienden te kunnen spelen! En hopelijk slaat deze erin om mij een paar slapeloze nachten te bezorgen.

Lost Judgement (21/09/2021)

COVID-19 heeft de me kans ontnomen om voor een derde keer naar Japan te trekken. Dus wat is dan the next best thing? In de onderbuik van een virtuele Japanse metropool onderduiken als privédetective. Lost Judgement is het vervolg op Judgement, een spin-off van de immense populaire Yakuza reeks. Als vakantiealternatief is de game ronduit fantastisch. Want zeg nu zelf, mensen op de bek timmeren met een fiets of met een verkeerskegel. Of old school arcade game spelen zoals Outrun, of nog beter, door de straten racen in je eigen bolide. Dat is toch ieders droomvakantie? Of is dat alleen de mijne?


Kevin (MrRolfson)
Forza Horizon 5 (9/11/2021)

Als echte racefanaat kan het niet anders dat ik meer dan reikhalzend uitkijk naar de release van Forza Horizon 5. We wisten allemaal dat deze game er zat aan te komen en toch was ik helemaal ondersteboven toen Microsoft Forza Horizon 5 voor het eerst toonde tijdens hun E3-presentatie. Mexico is wat mij betreft de perfecte setting met dichtbegroeide jungles, weidse woestijnen en pittoresk kleine dorpjes. En dit alles wordt dan ook nog eens oogverblindend knap uitgebraakt door de Xbox Series X. Dit moet voor mij zonder enige twijfel de topper van 2021 worden.

Marvel’s Guardians of the Galaxy (26/10/2021)

Over het probleem Marvel’s Avengers wil ik het niet te veel meer hebben. Toch geeft het mij ook hoop dat Marvel’s Guardians of the Galaxy ontwikkeld wordt door dezelfde studio als Marvel’s Avengers. Het verhaal van deze game was best te pruimen, enkel het geforceerde online-luik deed voor mij de deur dicht. Guardians of the Galaxy wordt echter een compleet singleplayer-verhaal waarin ook de typische humor die we kennen uit de comics en de films terug te vinden zullen zijn. Al zal het opnieuw wennen zijn om Chris Pratt te moeten missen als Star-Lord.

Diablo II: Resurrected (23/09/2021)

Ja ik weet het. Ik mag niet teveel hyped zijn rond een remake uit de Blizzard-stal. We weten allemaal nog goed hoe slecht ze de remake van Warcarft hebben aangepakt. Maar gelukkig hebben ze een ervaren team onder hun hoedde genomen. De dames en heren van Vicarious Visions zijn heer en meester in remasters, dus bij deze Diablo II-Resurrected heb ik dan wél een goed gevoel. Al is het alleen maar om mijn Diablo-fix te hebben tot Diablo IV eindelijk beschikbaar zal zijn…


Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)