No Man’s Sky viert verjaardag met zeventiende (!) gratis uitbreiding

Wie had ooit durven dromen dat No Man’s Sky zou staan waar het vandaag staat na de rampzalige release in augustus 2016? De game was een regelrechte ramp bij release, maar groeide gestaag tot een game die in de geschiedenisboeken kan worden opgenomen. Vandaag blaast de game vijf kaarsjes uit en dat wordt uitbundig gevierd bij Hello Games.

Doorheen de jaren kregen No Man’s Sky-spelers gratis updates onder de vorm van nieuwe content, grafische upgrades en de langverwachte cross-play-functionaliteit. Alles werd dan ook gratis in de schoot geworpen van de gamers als een teken van goodwill voor wat er gebeurde in 2016.

In onderstaande video krijgen we overzicht van de voorbije vijf jaren van de game te zien. Gaande van het prille begin waarin een vijftiental ontwikkelaars het spel in elkaar knutselden, tot de laatste Prisms-update. In de video zit meteen ook een verwijzing naar de volgende uitbreiding: Frontiers. Dat brengt de teller op maar liefst zeventien gratis uitbreidingen voor de game! Wat Frontiers nu net inhoudt of wanneer de uitbreiding verschijnt, is momenteel een raadsel.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.