eFootball moet je bij release zien als een veredelde demo

eFootball Messi

Toen Konami bevestigde dat Pro Evolution Soccer dood en begraven is en dat de game zal herrijzen uit zijn eigen as als het free-to-play eFootball, waren de reacties erg verdeeld. Ook bij ons. Het bewijs daarvan hoor je in onze meest recente podcast.

Vooral het feit dat de game bij release geen volwaardig alternatief zal bieden, schoot bij enkele fans en voetballiefhebbers in het verkeerde keelgat. Ik zie daar persoonlijk zelf geen graten in: eFootball is een gratis game die je naarmate de tijd vordert meer naar eigen smaak zal kunnen aanpassen door bepaalde modi bij aan te kopen.

Tijdens een vraag- en antwoordsessie op Twitter, gaf ontwikkelaar Konami meer uitleg over welk type game we deze herfst mogen verwachten. Zo geven ze aan dat de eerste versie in feite een veredelde demo zal zijn, met een beperkt aantal modi en teams. De reden voor dit type launch is dat Konami wil dat gamers zo snel als mogelijk hun tanden kunnen zetten in deze next-gen voetbalgame. Nog voor dat FIFA op de markt komt.

Daarnaast gaf de Japanse ontwikkelaar nog mee dat er filters zullen zijn om te bepalen tegen welke consoles je wil spelen in multiplayer, dat er na een update op PS4, PS5 en PC mogelijkheden komen om teams en namen aan te passen, dat de game bij launch geen microtransacties zal bevatten en dat je bij launch ook lokale multiplayergames kan spelen.

eFootball staat gepland voor deze herfst en komt naar alle consoles en PC. Later komt de game ook naar mobiele apparaten.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.