Blizzards grote baas stapt op na schandalen

Na de heisa van de voorbije dagen en weken willen ze bij Blizzard een signaal geven dat het hen menens is. En dat signaal bestaat eruit dat Blizzards grote baas, namelijk J. Allen Brack, opstapt. Dat liet de studio weten in een officieel statement aan de community.

Het statement is gericht aan alle leden van Blizzards community en gaat als volgt. We hebben het helemaal vertaald zodat we geen fouten maken in deze toch wel belangrijke communicatie.

We willen jullie op de hoogte brengen van een belangrijke verandering in het leiderschap bij Blizzard Entertainment.

Vanaf vandaag treedt J. Allen Brack terug als leider van de studio en zullen Jen Oneal en Mike Ybarra samen de toekomst van Blizzard leiden.

Jen kwam in januari bij Blizzard als executive vice president of development, waar ze senior development leiderschap en ondersteuning gaf aan de Diablo en Overwatch franchises. Jen is het voormalige hoofd van Vicarious Visions (dat nu deel uitmaakt van Blizzard Entertainment).

Na vele jaren bij XBOX is Mike in 2019 bij het bedrijf gekomen als uitvoerend vicepresident en algemeen manager van platform en technologie, waar hij toezicht houdt op de evolutie van Battle.net en onze organisatie voor ontwikkelingsdiensten.

Jen en Mike hebben samen meer dan drie decennia ervaring in de game-industrie. In de toekomst zullen zij de verantwoordelijkheden over game-ontwikkeling en bedrijfsactiviteiten delen.

Beide leiders zijn zeer toegewijd aan al onze medewerkers; aan het werk dat voor ons ligt om ervoor te zorgen dat Blizzard de veiligste en meest gastvrije werkplek mogelijk is voor vrouwen en mensen van elk geslacht, etniciteit, seksuele geaardheid of achtergrond; aan het hooghouden en versterken van onze waarden; en aan het herwinnen van uw vertrouwen. Met hun jarenlange ervaring in de sector en hun grote inzet voor integriteit en inclusiviteit zullen Jen en Mike Blizzard leiden met zorg, mededogen en toewijding aan uitmuntendheid. U hoort binnenkort meer van Jen en Mike.

Het laatste woord is aan J. Allen Brack:

Ik heb er alle vertrouwen in dat Jen Oneal en Mike Ybarra het leiderschap zullen geven dat Blizzard nodig heeft om zijn volledige potentieel te realiseren en dat ze het tempo van de veranderingen zullen opvoeren. Ik verwacht dat ze dit zullen doen met passie en enthousiasme en dat ze kunnen worden vertrouwd om te leiden met de hoogste niveaus van integriteit en toewijding aan de componenten van onze cultuur die Blizzard zo speciaal maken.”

Laat ons hopen dat de storm nu gaat liggen, en dat de studio weer in rustiger vaarwateren mag belanden zodat we weer kunnen genieten van datgene waar Blizzard echt voor staat, steengoede games.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)