Sony koopt Nederlandse studio Nixxes op om aan PC-ports te werken

Horizon Zero Dawn

Sony is vastberaden om hun PlayStation-exclusives naar PC te blijven brengen. Vorig jaar was Horizon: Zero Dawn als eerste aan de beurt, terwijl eerder dit jaar Days Gone werd gelanceerd op PC.

Om ervoor te zorgen dat dit proces in de toekomst vlotter en gestroomlijnder gaat, heeft Sony de Nederlandse studio Nixxes opgekocht. Dat heeft CEO van Sony Interactive Entertaiment, Jim Ryan, bevestigd tegenover de Japanse website Famitsu.

Nixxes is gevestigd in Utrecht en bestaat sinds 1999. Zij werkten in het verleden al aan PC-ports voor games uit franchises zoals Tomb Raider en Hitman, maar ze werkten ook mee aan de PC-versie van Marvel’s Avengers.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.